Jens Dantorp har bara danske Ryder Cup-spelaren Nicolai Høigaard före sig inför helgens spel i Dubai Foto: Getty Images

Dantorp delad tvåa i Tourfinalen

Jagar första segern på DP World Tour i slutet av succésäsongen.

Text: Martin Strömberg • 2023-11-17 Uppdaterad 2023-11-17

Vi är halvvägs in i årets sista tävling på DP World Tour och det är svenskt på delad andraplats. Jens Dantorp följde upp första dagens 68 slag med en 67-rond på fredagen och har bara danske spelpartnern Nicolai Høigaard före sig på ledartavlan. Høigaard är elva under par medan Dantorp är nio under tillsammans med fyra andra spelare, bland dem norrmannen Viktor Hovland och engelsmannen Tommy Fleetwood.

Det var återigen snudd på perfekta förhållanden över Jumeirahs Earth Course under andra dagen. Många inledde starkt under en lättscorad dag men för Dantorp tog det lite tid innan det släppte. En bra birdieputt på det åttonde hålet fick igång flytet och det blev hela fem birdies och en bogey på vägen hem. Det här underbara andraslaget på det tolfte hålet gav en av dem.

– Jag försökte bara gnugga på och man vet aldrig när det vänder. Jag har gått i den fällan flera gånger i år att jag blivit frustrerad men idag höll jag tålamodet, berättar Dantorp för Viaplay efter ronden.

Dantorp har som bäst en andraplats i Belgien och två delad tredjeplatser under säsongen, bland annat i Barracuda Championship, som samarrangerades med PGA Tour. Nu kan han vara på väg mot ännu en topplacering även om naturligtvis anspänningen kommer att öka ju längre tävlingen går. Dantorp är inför veckans Tourfinal på 49:e plats på Race to Dubai.

– Jag tycker om de här situationerna och det är ju vad vi spelar för. Jag har varit i några liknande lägen tidigare och ska samtidigt försöka passa på att att njuta på vägen.

Alexander Björk är näst bästa svensk efter 36 spelade hål på delad 29:e plats efter ronder på 70-72. Vincent Norrman är delad 34:a efter 73-70 medan Sebastian Söderberg är delad 49:a efter 75-75.


Text: Martin Strömberg • 2023-11-17
TournyttAlexander BjörkDP World TourDP World Tour ChampionshipJens DantorpNicolai HöjgaardSebastian SöderbergTommy FleetwoodTournyttViktor HovlandVincent Norrman
Rulla till toppen