Viktor Hovland gör sin första start sedan Ryder Cup i veckans DP World Tour Championship Foto: Getty Images

Hovland:” Jag åkte med min mor till Malta och åt lite god mat”

Resor och kultur viktigare för Hovland än materiell lyx.

Text: Martin Strömberg • 2023-11-16 Uppdaterad 2023-11-16

Efter sin drömsäsong med bland annat tre stora segrar är norrmannen Viktor Hovland en av de stora förhandsfavoriterna även inför veckans DP World Tour Championship på Jumeirahs Earth Course i Dubai. Inför Tourfinalen fick den ödmjuke 26-åringen frågan om hur årets framgångar format honom och om han har unnat sig något speciellt med de cirka 370 miljoner kronor som han spelat in på PGA Tour under året. Bara segern i FedEx Championship var värd cirka 190 miljoner kronor. Men Hovland hade inga lyxbilar eller nya hus att lyfta fram.

– Nej, inget speciellt, inget materiellt. Jag åkte med min mor till Malta och åt lite god mat. Vi gick till en fin restaurang och hade trevligt och vi besökte några spännande platser, det var ganska coolt.

Under säsongen har han klättrat på världsrankingen från niondeplatsen till dagens fjärdeplats. Men när han listar årets höjdpunkter kommer segern i Rom med det europeiska Ryder Cup-laget högst upp.

– Segern i Tour Championship var kanske viktigast för min karriär men veckan i Rom var något utöver det vanliga, det var helt fantastiskt. Alla minnen vi skapade där är mycket starkare och kommer att finnas kvar mycket längre än segern i Tour Championship, det blir inte bättre än så.

Hovland är på sjunde plats i Race to Dubai inför veckans Tourfinal och han har ingen möjlighet att vinna Order of Merit. Men han kan vinna båda Tourfinalerna under samma år, något som inte hänt sedan Henrik Stenson lyckades 2013. Hovland har inte tävlat sedan Ryder Cup men menar ändå att spelet känns tillräckligt bra för att kunna prestera.

– Man behöver vara ledig ibland för att ladda batterierna och dessutom hoppas jag få en lång karriär. Jag har visserligen inte tävlat på sex veckor och de första tre veckorna rörde jag inte klubborna, det är nog första gånge i min karriär som jag haft ett så långt uppehåll. Men de senaste tre veckorna har jag tränat i Oklahoma och det har känts bra. Det innebär inte att jag med säkerhet kommer att spela fantastiskt, jag kanske är lite rostig, men jag är laddad för att tävla igen och om det går jättebra så gör det inget.

Fyra svenska spelare finns också med i veckans Tourfinal som ni kan läsa mer om här.


Text: Martin Strömberg • 2023-11-16
TournyttDP World TourDP World Tour ChampionshipHenrik StensonTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen