Alexander Norén har varit i ledningen. hela vägen hittills i Bermuda Championship Foto: Getty Images

Norén kvar i topp – jagar första PGA Tour-segern

Svensken: "Det här man drömmer om"

Text: Martin Strömberg • 2023-11-12 Uppdaterad 2023-11-12

Det blev 67 slag (-4) för Alex Norén under den tredje ronden av Butterfield Bermuda Championship. Tillsammans med 61-66 från de två första dagarna blir det totalt 19 under par och ledning med ett slag inför slutronden. Colombias Camilo Villegas är tvåa på 18 under par och tyske Matti Schimid och amerikanen Ryan Moore delar tredjeplatsen på 17 under par.

– Det kommer att vara många som jagar mig imorgon så jag räknar med låga scorer. Jag hade roligt därute idag, fick en lite svag start men spelade tillräckligt bra för att gå fyra under par och jag är jättenöjd med det resultatet, sa Norén efter sin rond.

Han avslutade med att snyggt pitcha upp bollen på sista hålet och räddade par efter att inspelet spunnit av greenen.

För andra dagen i rad höll sig Norén borta från bogeys och det blev fyra birdies och 14 par under en rond som var stabil. Norén missade några korta birdieputtar men rullade å andra sidan i ett par bra parputtar istället. Under söndagen blir det återigen sista boll för Norén, den här gången tillsammans med Villegas och Schmid.

– Det är det här man drömmer om, att få spela i sista gruppen och ha chansen att vinna, sa Norén enligt PGA Tours hemsida.

Norén har hela tio segrar på DP World Tour men trots många bra tävlingar sedan han flyttade över till PGA Tour har segerna uteblivit. På sina 161 starter har Norén två andraplatser och fyra tredjeplatser.

David LInmgerth tappade tyvärr under tredje ronden och är delad 75:a inför sista dagens spel.


Text: Martin Strömberg • 2023-11-12
TournyttAlexander NorénCamilo VillegasDavid LingmerthMatti SchmidPGA TourRyan MooreTournytt
Rulla till toppen