Sebastian Söderberg gör en riktigt fin säsong och kan nå hela vägen till PGA Tour med en bra avslutning Foto: Getty Images

Söderberg jagar PGA-kortet i Sydafrika

Varje placering är viktig under slutronden i Sun City.

Text: Martin Strömberg • 2023-11-11 Uppdaterad 2023-11-11

Ingen spelare lyckades rycka ifrån övriga i toppen under lördagens spel i Nedbank Golf Challenge. Världsåttan Max Homa gick runt på 69 slag och leder på 13 under par, ett slag före fransmannen Matthieu Pavon och med danskarna Thorbjørn Olesen och Nicolai Høigaard ytterligare ett slag bakom.

Sebastian Söderberg är bästa svensk med en rond kvar. Efter 70 slag på lördagen är Söderberg ensam sjua på åtta under par och med tunga prispotter i de avslutande två tävlingarna kan en bra säsongsavslutning räcka riktigt långt för göteborgaren. Han är just nu på 25:e plats på Race to Dubai-rankingen där de tio främsta – som inte redan har spelrättigheterna klara – erhåller spelrättigheter på PGA Tour. Om ställningen står sig även i morgon så klättrar Söderberg till en 19:e plats och då har han sex spelare med PGA-kortet klart framför sig på rankingen. Kan han klättra ytterligare några placeringar under söndagen så kommer han definitivt att ha kortet inom räckhåll inför DP World Tour Championship i Dubai nästa vecka.

Alexander Björk är åtta på samma lista och har i princip säkrat kortet på andra sidan Atlanten. Björk är delad tia på sex under par inför avslutningen på Gary PLayer CC och preliminärt klättrar han till en åttondeplats på Race to Dubai.

Vincent Norrman gick på 73 slag tredje ronden och delar 16:e plats inför slutronden på fem under par.

Jens Dantorp, som kämpar för en plats i fältet nästa vecka, gick på 76 slag och är just nu på 51:a plats på Race to Dubai. De 50 främsta får spela Tourfinalen.


Text: Martin Strömberg • 2023-11-11
TournyttAlexander BjörkDP World TourJens DantorpMax HomaNedbank Golf ChallengeSebastian SöderbergTournyttVincent Norrman
Rulla till toppen