Ludvig Åberg kommer att se till att använda drivern på första tee under Ryder Cup Foto: Getty Images

Åberg: ”Kommer att ta största klubban så att jag verkligen träffar bollen”

Se det exklusiva reportaget från Åbergs förberedelser inför Ryder Cup.

Text: Svensk Golf • 2023-09-25 Uppdaterad 2023-10-03

Det har varit några hektiska månader för vår enda svenska deltagare i årets Ryder Cup, Ludvig Åberg. Sedan proffsdebuten i juni i Kanada har han ständigt varit i strålkastarljuset. Men inför veckans Ryder Cup fick han en välbehövlig vecka för att kunna vila, träna, fokusera och förbereda sig för den största utmaningen som han hittills ställts inför. I en exklusiv intervju med Ola Wenström och WTV berättar Åberg om känslorna och hur han förbereder sig för att hantera pressen som kommer att vara en stor faktor på Marco Simone Golf & Country Club.

– Det är klart man vill prestera. Som elitidrottare kommer det alltid att finnas press oavsett vilken situation man är i och det är lite det vi sajnar oss upp för. Men samtidigt att vara i en pressad situation är ju jäkligt kul och det är ju därför man håller på med idrott för att känna, när man har slag som är på linjen, det är ju det jag går igång på, förklarar Åberg.

Vi vet inte ännu när Åberg kommer att kliva in i Ryder Cup och det är upp till den europeiska kaptenen om han vill släppa in Åberg i hetluften direkt på fredagen eller om det blir väntan. Åberg är förberedd på alla tänkbara scenarion och visst har han föreställt sig i sitt eget huvud hur det kommer att kännas när matchen drar igång.

– Jag vet ju inte formatet eller när jag ska spela. Förhoppningsvis så kommer jag att spela så många matcher som möjligt men jag är också förberedd på att inte göra det men förhoppningsvis så tar jag den största klubban jag har så att jag verkligen får iväg bollen. Jag kommer ju att vara nervös, det är inget snack om saken. Men det behöver ju inte betyda att jag kommer att göra något dåligt, säger Åberg.

Oavsett vad som händer så kommer det att bli en minnesvärd vecka för Åberg som blir den första spelaren genom tiderna att debutera i Ryder Cup innan han spelat en enda major.

Här nedanför kan ni se hela WTV.s reportage från spanska Sotogrande.


Text: Svensk Golf • 2023-09-25
TournyttLudvig ÅbergMarco Simone GCOla WenströmRyder Cup 2023Tournytt
Rulla till toppen