Ludvig Åberg har möjligheten att bli andra svensk att vinna BMW PGA Championship. Inför sista ronden leder Åberg med två slag Foto: Getty Images

Tournytt

Ännu en 66-rond av Åberg på Wentworth

Leder DP World Tours flaggskeppstävling med två slag inför slutronden.

Text: Martin Strömberg • 2023-09-16 Uppdaterad 2023-09-17

Det var dubbelt svenskt i topp inför tredje ronden av BMW PGA Championship. Medan Sebastian Söderberg hade en tung dag och slutade på sju över par visade Ludvig Åberg återigen vilken exceptionell spelare han är. Åberg gick runt på 66 slag efter en eagle, fem birdies och en bogey och den 23-årige svensken leder med två slag inför slutronden. Med sina 16 under par är han två slag före engelsmannen Tommy Fleetwood och skotten Connor Syme.

– Jag slog bollen ganska bra idag även om jag hade ett par vänstermissar med drivern, sa Åberg själv om ronden.

Enda riktiga problemet kom på det 13:e hålet där Åberg tvingades droppa efter att ha slagit sin drive ner i ett vattenhinder i skogen till vänster. Efter dropp, chipp ut i fairway och en alltför kort wedge rullade han sedan i en bogeyputt från cirka 12 meter.

– Jag slog en riktig snaphook från tee och visste inte ens att det fanns ett vattenhinder där inne. Jag vet inte hur lång bogeyputten var men det är väl en så kallad bonus.

Under söndagen har Åberg nu möjligheten att vinna sin första seger i ett Rolex Series-event. Han har också möjligheten att ta sin andra seger i sin blott sjunde start på DP World Tour. Förra veckan blev Vincent Norrman snabbast av alla svenska spelare att ta sin andra seger i sin 14:e start. Under sina elva senaste ronder på DP World Tour är Åberg 52 slag under par och har en snittscore på 66,5. Åberg skulle vid en seger på söndagen klättra till en fjärdeplats på Race to Dubai trots att han bara spelat sex tävlingar.

En seger i BMW PGA Championship skulle smälla högre än allt han tidigare upplevt på golfbanan. Det är den absolut största tävlingen vid sidan av majors på europeisk mark. Enda svensk hittills att vinna på Wentworth är Alexander Norén som vann här 2017 efter en avslutande 62-rond.

– Även om jag inte hade varit i ledningen hade jag ändå sett fram mot att spela en söndagsrond på Wentworth, förklarade Åberg efter ronden.

Näst bästa svensk efter 54 spelade hål är Vincent Norrman som delar 28:e plats, nio slag bakom sin landsman.


Text: Martin Strömberg • 2023-09-16
TournyttBMW PGA ChampionshipConnor SymeDP World TourLudvig ÅbergTommy FleetwoodTournyttVincent Norrman
Scroll to Top