Vincent Norrman tog sin andra stora seger för året när han vann Irish Open efter en mäktig slutspurt med 65 slag. Det är seger nummer 118 för svenska spelare på DP World Tour. Foto: Getty Images

Norrman vann Irish Open – avslutade med 65-rond

Svensk seger för andra veckan i rad på DP World Tour. Första gången sedan 2016.

Text: Martin Strömberg • 2023-09-10 Uppdaterad 2023-09-11

Inför sista ronden av Irish Open låg Vincent Norrman på en delad 21:a plats, sex slag från täten. Men en bogeyfri 65-rond sista dagen samtidigt som spelarna i toppen inte kunde svara innebar att 25-åringen från Haninge tog sig förbi alla och tog sin andra seger på DP World Tour. Norrman var till slut ett slag före tvåan Hurly Long från Tyskland.

– Det betyder jättemycket för mig och det är en cool tävling att vinna. Slutet av första nio med birdies på hål sju och nio kändes som nyckeln idag och jag kan faktiskt inte riktigt tro att det är sant, sa Norrman efter segern.

Det är andra veckan i rad som vi har en svensk segrare på DP World Tour då Ludvig Åberg vann Omega European Masters förra veckan. Det är första gången sedan 2016 som vi har svensk seger två veckor i rad, då var det Alex Norén som vann Scottish Open veckan innan Henrik Stenson vann The Open.

Norrman blev den första svensk att vinna Irish Open sedan 2000 då Patrik Sjöland vann på Ballybunion.

När Norrman tvåputtade för birdie på sista hålet hade många spelare fortfarande möjligheten att nå svenskens 14 under par. Men varken nyazeeländaren Ryan Fox, Hurly Long eller nordirländaren Rory McIlroy lyckades utnyttja sluthålen.

– Jag är lika starstruck som många av de andra fansen här när jag spelar mot så här bra spelare och att dessutom besegra alla är otroligt coolt, sa Norrman.

Vincent Norrman vann tidigare i år Barbasol Championship som var ett samarrangemang mellan PGA Tour och DP World Tour och Norrman är nu också en segrare på europeisk mark.

Segern tar Norrman upp till en sjundeplats på Race to Dubai och preliminärt en 76:e plats på OWGR (Official World Golf Ranking).


Text: Martin Strömberg • 2023-09-10
TournyttDP World TourHurly LongIrish OpenTournyttVincent Norrman
Rulla till toppen