Zach Johnson, Dustin Johnson och Bryson DeChambeau under Presidents Cup 2019. Foto: Getty Images

Tournytt

7 spelare som inte kom med i USA:s Ryder Cup-lag

Kapten Zach Johnson har valt laguppställningen med omsorg.

Text: Magnus Bruhn • 2023-08-30 Uppdaterad 2023-08-31

Lagkaptenen Zach Johnson har färdigställt sina sex kaptensval till kommande Ryder Cup i slutet på september. Av de sex spelarna är Brooks Koepka den enda spelaren från LIV Golf som är inkluderad. Utöver Koepka är Sam Burns, Rickie Fowler, Collin Morikawa, Jordan Spieth och Justin Thomas uttagna.

Det är dock några välbekanta namn som inte har blivit uttagna till följd av olika skäl.

Keegan Bradley

Den 37-årige amerikanen är 18:e på världsrankingen och har två segrar och sex topp-10 placeringar säsongen 2022–23. Han har tidigare representerat USA två gånger och 2012 gjorde han debut i tävlingen. År 2014 deltog Keegan Bradley i tre matcher – vann en, förlorade en och spelade oavgjort i en. Senast i Tour Championship placerade han sig på en nionde plats.

Cameron Young

Vicekaptenen Fred Couples yttrade redan förra månaden att Young var ämnad att göra sin debut i Rom. I stället fick lagkapten Zach Johnson ringa Cameron och ge de tråkiga nyheterna om att inte bli utvald. ”Fenomenal spelare, bättre person och inget annat än prestigelös, skriver Zach Johnson”. Den 26-årige amerikanen har fem topp-10 placeringar i år och är 17:e på världsrankingen.

Bryson DeChambeau

Brysons 58-rond för tre veckor räckte inte för att bli uttagen i laget. Zach Johnson klargjorde att han bara pratade med spelare som var bland de 25 bästa på den amerikanska rankingen. 29-årige DeChambeau värvades över till LIV Golf från PGA Tour 2022 tillsammans med en handfull andra spelare det året.

Dustin Johnson

Den före detta världsettan gick också över till LIV Golf 2022 och skapade kontroverser kring beslutet. Dustin har historiskt sett varit viktig i laguppsättningen mot Europa och 2021 vann han alla sina fem matcher mot Europa.

Lucas Glover

Den 43-årige Glover har i år kammat hem två segrar, och båda dessa inträffade med en veckas mellanrum. Den första segern kom i Wyndham Championship och den andra i FedEx St. Jude Championship, båda under augusti månad. Glover var en blixt från klar himmel och hade första halvan av säsongen sju missade kvalgränser. Därmed hade han potentiellt behövt ha en tredje seger för att bli aktuell för uttagningen.

Talor Gooch

Tre segrar på LIV Golf i år räcker inte för att bli utvald till laget. Trots dessa segrar har den 31-årige Gooch haft blygsamma resultat när han har deltagit i majors. Han har missat kvalgränserna på PGA Championship och The Open Championship samt nått en delad 34:e plats i The Masters. Gooch missade U.S. Open till följd av USGA ändrade i en specifik del av kriterierna för vilka som skulle få medverka i majortävlingen.

Patrick Reed

Tre topp-fem-placeringar de senaste LIV Golf-starterna. Den kontroversiella amerikanen har 7-3-2 i tre tidigare Ryder Cup-framträdanden. 33-åringen har omnämnts som ”Captain America” i media för att ha retat gallfeber på Team Europa och vederbörande publik vid tidigare tillfällen. En fjärdeplats i The Masters Tournament under säsongen räcker dock inte för att vinna Zach Johnsons förtroende.


Text: Magnus Bruhn • 2023-08-30
TournyttRyder CupTournyttZach Johnson
Scroll to Top