Annika Sörenstam under vanliga U.S. Women's Open på Pebble Beach tidigare i år. Den här veckan är hon en av fem svenskor som spelar seniorversionen. Foto: Getty Images

U.S. Senior Women's Open

”Hoppas de vill se mig spela, inte bara missa skolan”

Annika Sörenstam ser fram mot U.S. Senior Women’s Open.

Text: Olof Åsgård • 2023-08-24 Uppdaterad 2023-08-24

Den här veckan spelas U.S. Senior Women’s Open på Waverley Country Club i Portland, Oregon. Seniormajortävlingen samlar de flesta forna stjärnorna och fem svenskor är med – Annika Sörenstam, Liselotte Neumann, Helen Alfredsson, Catrin Nilsmark och Charlotta Sörenstam.
Helen Alfredsson vann 2019 på Pine Needles Lodge & Golf Club och Annika Sörenstam vann 2021 på Brooklawn Country Club. 

Sörenstam är glad att vara på plats och hoppas att det blir en speciell vecka.

– Det är alltid trevligt att komma tillbaka till ett USGA-mästerskap. Den här tävlingen har en speciell plats i vår familjs hjärta, så fantastiskt att vara tillbaka, säger Annika Sörenstam till USGA inför tävlingen.

Hela familjen kommer vara på plats. Maken Mike McGee innanför repen som caddie åt den tiofaldiga majorvinnaren och barnen Ava och Will kommer följa spelet utanför repen. Will kommer var ärlig när han recenserar mammas spel. 

– Ja, det kommer bli väldigt, väldigt ärlig feedback och det uppskattar jag. Senaste tiden har han börjat säga ”tända ljuset” och har frågat om jag ska tända ljuset den här veckan, mamma. Och förhoppningsvis kan jag göra det.
– Will älskar spelet och tävlandet. Ava tror jag börjar komma in i tävlingskänslan. Hon tycker allt bara är roligt… eller så är de bara glada över att missa skolan, jag är inte säker, men jag hoppas att de är här för att de vill se mig spela, säger Sörenstam skämtsamt. 

Annika spelar de två första varven med systern Charlotta samt skotska ikonen Catriona Matthew. Gruppen startar öppningsronden klockan 16.48, svensk tid, på torsdag.

Liselotte Neumann går ut 16.14, Helen Alfredsson 21.47 och Catrin Nilsmark 22.09. 

Viaplay sänder de två avslutande ronderna – 22.00 på lördag och 23.00 på söndag. 

HÄR HITTAR DU ALLA TV-TIDER
HÄR HITTAR DU VECKANS LEDARTAVLOR


Text: Olof Åsgård • 2023-08-24
TournyttAnnika SörenstamTournyttUS Senior Women's Open
Scroll to Top