Linn Grant är bästa svenska just nu i AIG Women's Open. Foto: Christer Höglund

AIG Women's Open

Grant: ”Går inte att satsa våldsamt här”

Linn Grant spelade upp sig andra ronden och slog till med 69 slag på tuffa Walton Heath GC.

Text: Roger Andersson • 2023-08-11 Uppdaterad 2023-08-11

Seg torsdag, bra fredag. Kort sammanfattning av Linn Grants första dagar på AIG Women’s Open. Med totalt 141 slag, tre under par, klar för att jobba i helgen och på lördag fortsätter marschen mot toppen. Grant som i sin relativt korta karriär brukar spela bra i majors.
– Det är visserligen moving day lördag, men det går inte att satsa våldsamt här. Man måste tänka till lite och inte bara satsa. Spelade väl ungefär som igår, men satte några bra puttar. Gjorde bara en bogey, ut i ljungen, hade väl förtjänat en sådan eftersom jag klarat mig rätt bra, säger Linn Grant.

Så nu är första hindret avklarat, att få spela i helgen. Det ska blåsa mer och byigt under lördagen. Hur tänker du rent taktiskt nu?
– Spelade ju ganska likartat och hyggligt både torsdag och fredag, så det är väl bara att köra på. Men vinden är ju svår, blåser lite oväntat mycket tidigt på dagen också. Men som sagt, det gäller bara att inte gå på för hårt utan tänka till lite för att alltid vara i spel.

En som är inne i sin egen värld är ledarinnan Ally Ewing från USA som leder tävlingen efter 68 slag igår och 66 slag idag, 10 slag under par och just i skrivande stund ledning med fem slag.
– Man undrar ju vilken bana hon spelar, var Linn Grants kommentar.

All vår väntan bliver svår är ett uttryck som gäller för ett antal svenskor i tävlingen. Maja Stark är på 146 slag, två över par på gränsen till att missa spel i helgen. Starks fredag såg ut som en berg- och dalbana, eagle på hål 11, dubbelbogey på hål 4 och 8, bogey på hål 13 och birdie på hål 5 och 18. Hon kände sig inte helt kurant och kallades dessutom till dopingkontroll efter ronden. Ingen festlig fredag precis.

En som också balanserar på kvalgränsen är Caroline Hedwall. Liksom Stark två slag över par totalt efter 75 slag idag. Iskall putter och tre bogeys, ingen birdie.
– Det svider rejält att inte ens göra en birdie, det är ovanligt. Igår satte jag typ inga puttar, idag ännu färre. Går absolut inte att förklara för någon som inte spelar golf, säger Maja Stark.

AIG Women’s Open efter två ronder:

1. Ally Ewing, USA, -10

D18. Linn Grant, -2
D47. Anna Nordqvist, +1
D47. Johanna Gustavsson, +1
D61. Maja Stark, +2
D61. Caroline Hedwall, +2

MC. Linnea Ström, +3
MC. Madelene Sagström, +4
MC. Ingrid Lindblad (a), +6
MC. Lisa Pettersson, +7

AKTUELL LEDARTAVLA


Text: Roger Andersson • 2023-08-11
TournyttAIG Women's OpenCaroline HedwallLinn GrantTournytt
Scroll to Top