Alex Norén, Alexander Björk och David Lingmerth har startat lovande i årets sista major. Foto: Getty Images

The Open Championship

Lovande svenskstart i The Open

Alex Norén, Alexander Björk och David Lingmerth är bra med efter första ronden i The Open Championship.

Text: Olof Åsgård • 2023-07-20 Uppdaterad 2023-07-21

Tre spelare delar ledningen efter första dagens spel i The Open Championship på Royal Liverpool GC, Hoylake. Sydafrikanske amatören Christo Lamprecht, hemmaspelaren Tommy Fleetwood och argentinaren Emiliano Grillo gick alla tre runt på 66 slag, fem under par. 

Tre svenskar har inlett lovande – Alex Norén, Alexander Björk och David Lingmerth. Norén är delad sjua på tre under par efter 68 slag första ronden. Björk är delad 13:e, ett slag bakom landsmannen. Lingmerth är ett under par på delad 19:e plats.

Alex Norén började med en bogey på första hålet och gjorde sedan nio raka par innan första av tre birdies kom på elvan. Han följde upp den med birdie på tolvan. Efter par på 13 kom sedan dagens andra bogey och 41-åringen var tillbaka på par. Då slog han till med en eagle på 15, följde upp med birdie på 16 och avslutade sedan med två raka par.
– Spelade bra sista nio hålen. Kämpade lite före det där jag inte riktigt kunde slå de slag jag ville. De kändes bra på träningsvarven men helt plötsligt hade jag ingen känsla för vart bollen skulle ta vägen men från tian och framåt började jag spela riktigt bra, säger Norén till The Open Media.

Alexander Björk började sin rond med birdie på ettan och gick första nio på ett under par. Efter birdie på tian och elvan var han tre under par och såg ut att närma sig absoluta toppen. Men det blev tyvärr två bogeys på hål 12 och 14 men en birdie på hål 17 gjorde att Björk gick ett under par även på sista nio hålen. Svensken har satt sig i en bra position för att klara kvalgränsen för första gången i The Open-sammanhang. 

Även David Lingmerth är bra med efter första ronden. Lingmerth, som tog sig in i majorn efter att ha slutat trea i förra veckans Scottish Open, gick ett under par och är delad 19:e inför andra ronden. 

Henrik Stenson gick två över par efter några kostsamma bunkerbesök. Han är delad 66:a och behöver förmodligen spela lite bättre under fredagen om det ska bli fortsatt spel i helgen.   


Text: Olof Åsgård • 2023-07-20
TournyttAlex NorénAlexander BjörkRoyal Liverpool GCThe OpenTournytt
Scroll to Top