Vincent Norrman är på väg mot sin bästa placering hittills på PGA Tour och delar andraplatsen inför sista ronden av Barbasol Championship Foto: Getty Images

Tournytt

Norrman delad tvåa inför avslutningen i Kentucky

Ett slag bakom ledande amerikan inför söndagens spel.

Text: Martin Strömberg • 2023-07-16 Uppdaterad 2023-07-16

Lite i skymundan av Scottish Open spelas Barbasol Championship som ett samarrangemang mellan PGA Tour och DP World Tour. Startfältet består av spelare från båda tourerna och Vincent Norrman valde att stanna i USA och spela Barbasol istälet för att åka över Atlanten och spela i Skottland. Det ångrar han säkert inte efter tre spelade ronder på Keene Trace GC. Norrman avslutade lördagens regniga rond med en snygg birdie för 67 slag och är delad tvåa inför sista ronden på 16 under par, ett slag bakom ledande Trevor Cone från USA.

Vädret blev en faktor under lördagen i Kentucky. Regn blandades med sol och förhållandena ändrades efterhand. Norrman lyckades bra med att hantera spelet och noterade en eagle, sex birdies och tre bogeys under ronden.

– Det var en konstig rond. Vädret var hemskt periodvis men sedan kom solen fram. Jag spelade ganska bra hela vägen, sa Norrman till PGA Tour efteråt.

Norrman har imponerat med jämna siffror i statistiken efter tre ronder. Svensken är på åttonde plats i strokes gained från tee till green med 7,6 intjänade slag, och samtidigt elva i kategorin över puttning där han tjänat 3,7 slag mot övriga i startfältet. Norrman har som bäst en delad åttondeplats från AT&T Byron Nelson i maj under sin rookiesäsong hittills.

Marcus Kinhult var ett tag uppe i ledning under tredje ronden men två sena bogeys innebar att han föll tillbaks till en delad sjundeplats inför sista ronden. Kinhult är 13 under par och tre slag bakom ledande Cone. Henrik Norlander är delad 23:a på tio under par medan Mikael Lindberg gick på 68 slag tredje ronden och delar 38.e plats på åtta under par.


Text: Martin Strömberg • 2023-07-16
TournyttDP World TourHenrik NorlanderMarcus KinhultMikael LindbergPGA TourTournyttTrevor ConeVincent Norrman
Scroll to Top