Linn Grant brydde sig inte om regnet under tredje ronden av Dana Open. Hon gick runt på 62 slag och leder med sex slag inför söndagens avslutning Foto: Getty Images

Grants monsterrond – leder med sex slag

Stormar mot första segern på LPGA Tour.

Text: Martin Strömberg • 2023-07-16 Uppdaterad 2023-07-16

Det blev en lång och blöt tredjerond för spelarna i Dana Open på LPGA Tour. Regnet öste ner så mycket i Sylvania, Ohio, att man tvingades till ett fyra timmar långt uppehåll då greenerna på Highland Meadows blev ospelbara. Men varken regn eller kyla kunde stoppa Linn Grant denna lördag. Svenskan hann göra fyra birdies på sju hål innan uppehållet och Grant var tvungen att bromsa sig själv när hon tyckte att det gick för fort.

På det elfte hålet slog hon i en järnåtta från 136 meter för eagle och av bara farten gjorde hon birdies på de två nästföljande hålen också.

Här nedanför kan ni se höjdpunkterna från Grants 62-rond.

– Efter 13 hål kände jag nästan att det rullade på för fort och jag började bli nervös och tappa kontrollen över situationen. Så jag stannade upp lite, jag vet inte om det var bra eller dåligt, men jag kände att jag behövde det och nöjd med att jag fick tillbaks kontrollen, sa Grant efter ronden.

Det blev till slut 62 slag (-9) under en svårspelad lördag då näst bästa resultatet var 65 slag av Stephanie Kyriacou. Grant är totalt 18 under par och leder med sex slag före fem spelare på tolv under par inför sista ronden. Grant har hittills som bäst två tredjeplatser på LPGA Tour men har nu ett drömläge att ta sin första seger.

– Jag slår drivern bra nu och bekymrar mig inte alls om trädlinjerna. Det är så mjukt att man inte behöver oroa sig över att bollen ska rulla och man kan bara slå bollen i rätt längd så stannar den och det passar mig bra, sa Grant efter sin rond.

Linnea Ström är näst bästa svenska på en delad 21:a plats efter en rond på par. Ström är sju under par och elva slag bakom Grant.


Text: Martin Strömberg • 2023-07-16
TournyttLinn GrantLinnea StrömLPGA TourStephanie KyriacouTournytt
Rulla till toppen