David Lingmerth, Sebastian Söderberg och Joakim Lagergren har alla möjligheten att spela sig in i nästa veckas The Open vid en fin avslutning av Scottish Open Foto: Getty Images

Tre svenskar jagar Openbiljetter

Spännande söndag för svenskarna i Skottland.

Text: Martin Strömberg • 2023-07-15 Uppdaterad 2023-07-16

Tre ronder av fyra är spelade i sista tävlingen innan The Open, årets höjdpunkt på DP World Tour. De tre främsta den här veckan i Scottish Open, som ännu inte är kvalificerade, får de tre sista platserna i majorn som inleds nästa torsdag på Royal Liverpool. Just nu har tre svenska spelare goda möjligheter att knipa en plats. Sebastian Söderberg, Joakim Lagergren och David Lingmerth, är alla åtta under par på delad 13:e plats, fem slag bakom ledande Rory McIlroy. Med en rond kvar finns tre spelare före de tre svenskarna på ledartavlan som ännu inte är kvalificerade till The Open. Harry Hall på nio under par samt Ben An och Eric Cole, båda tio under par.

För Söderberg och Lagergren skulle det vara debut i The Open medan Lingmerth har två starter med en delad 74:e plats som bäst från 2015.

Bäst av de tre svenskarna tredje ronden var Lingmerth med 66 slag medan Lagergren hade 67 slag och Söderberg 68 slag. De kommer troligen att behöva bra ronder även under söndagen för att eventuellt kunna knipa en plats på Royal Liverpool. Sedan tidigare är Alexander Björk, Alexander Norén och Henrik Stenson klara för nästa veckas major.

Open-klara Alexander Björk delar 39:e plats inför avslutningen på The Renaissance Club på fem under par.

På grund av kraftiga vindar som väntas under söndagen kommer starten att flyttas fram och man kommer att återigen starta från både tian och ettan.


Text: Martin Strömberg • 2023-07-15
TournyttAlexander BjörkDavid LingmerthDP World TourJoakim LagergrenPGA TourRory McIlroyScottish OpenSebastian SöderbergThe OpenTournytt
Rulla till toppen