Ludvig Åberg tillsammans med spelkamraten Nick Hardy under andar ronden av John Deere Classic // Foto: Getty Images

64-rond av Åberg i John Deere Classic

Är delad femma inför helgens spel.

Text: Martin Strömberg • 2023-07-07 Uppdaterad 2023-07-08

Det är fjärde raka tävlingen på PGA Tour för Ludvig Åberg men den 23-åriga rookiesvensken visar ingen trötthet. Efter öppningsronden på 68 slag under torsdagen på TPC Deere Run spelade han upp sig andra ronden och gick runt på 64 slag (-7). Totalt innebär det tio under par efter 36 hål och Åberg är på en delad femteplats, tre slag bakom spelkamraten de första två ronderna, Cameron Young.

Åberg inledde andra ronden på det tionde hålet och gjorde birdie direkt. Sedan följde birdies på hål 13 och 14 innan dagens enda bogey kom på det 15:e hålet efter ett missat utslag höger. På vägen in blev det sedan fem birdies till och det kunde mycket väl ha trillat i åtminstone en till på det sjunde hålet där Åberg missade från cirka två meter efter ett härligt utslag.

Åberg imponerade återigen stort från tee till green och träffade 16 av 18 greener andra ronden. Han tjänade 5,56 slag mot övriga fältet från tee till green och totalt under de två första ronderna är den siffran 7,42.

Jonas Blixt, som ledde efter första ronden på 62 slag (-9) gick den andra ronden på 73 slag(+2) och är på en delad 18:e plats, sex slag bakom Cameron Young inför helgens spel.

Henrik Norlander och David Lingmerth missade båda kvalgränsen.


Text: Martin Strömberg • 2023-07-07
TournyttCameron YoungJonas BlixtLudvig ÅbergPGA TourTournytt
Rulla till toppen