Rickie Fowler tog sin sjätte seger på PGA Tour när han vann Rocket Mortgage Classic efter särspel // Foto: Getty Images

Fowler segrare igen – vann efter särspelsdrama

Stark tävling av Norén i skymundan när Fowler vann.

Text: Martin Strömberg • 2023-07-03 Uppdaterad 2023-07-03

Avslutningen av årets Rocket Mortgage Classic blev en riktig nagelbitare. I huvudrollerna fanns tre spelare som inte vunnit på länge, Collin Morikawa, Rickie Fowler, samt kanadensaren Adam Hadwin. Morikawa var först inne i klubbhuset på 24 under par och med två hål kvar att spela flåsade Fowler honom i nacken på 23 under par.

Fowler missade dock möjligheten att göra birdie på det lätta 17:e hålet, men stod istället för en nästintill magisk insats på det krävande avslutningshålet där bollen slogs upp till en meter från pinnen. Efter birdien väntade särspel på samma hål. Där slog Fowler sin drive långt ut till höger medan Hadwin och Morikawa var mitt i fairway. Fowler hade ändå ett hyfsat läge i ruffen och petade upp andraslaget tre meter från hål. Morikawa missade därefter green medan Hadwin gav sig själv en sjumetersputt för birdie. Efter att både Hadwin och Morikawa missat sina försök stegade Fowler upp och gjorde som han brukar, birdieputten för seger var och nafsade i höger hålkant innan den trillade i. Fowlers första seger sedan 2019 var därmed ett faktum.

– Skönt att få det ur världen. Jag visste att segern skulle komma förr eller senare med tanke på hur jag spelat den senaste tiden, sa Fowler, som har åtta topp tio-placeringar under säsongen.

Segern i Rocket Mortgage Classic var Fowlers sjätte titel på PGA Tour och den första sedan vinsten i Phoenix Open för drygt fyra år sedan.

Alex Norén stod till slut för den bästa svenska insatsen efter fyra fina ronder. 68-68-67-67 innebar 18 under par och en delad niondeplats, sex slag bakom Fowler. Vincent Norrman hade en av sista dagens bästa scorer med 65 slag och delade 24:e plats på 14 under par. Ludvig Åberg som låg bra med efter två ronder, avslutade med 72 slag landade till slut på delad 40:e plats, 11 under par.


Text: Martin Strömberg • 2023-07-03
TournyttAdam HadwinAlexander NorénCollin MorikawaLudvig ÅbergPGA TourRickie FowlerRocket Mortgage ClassicTournyttVincent Norrman
Rulla till toppen