Det gick åt motsatta håll för Rickie Fowler och Ludvig Åberg under lördagen i Detroit // Foto: Getty Images

Sluthålen förstörde för Åberg

Föll tillbaks efter 73-rond i Detroit. Norén bästa svensk inför avslutningen.

Text: Martin Strömberg • 2023-07-02 Uppdaterad 2023-07-02

Länge såg det ut som att Ludvig Åberg skulle vara kvar i toppstriden i Rocket Mortgage Classic i Detroit. Efter 13 hål tredje ronden var han tre under för ronden och 15 under par totalt och med ett par bra birdiehål kvar såg det ut att bli en topp tio-placering inför sista ronden. Men en dubbelbogey på hål 14, ett relativt enkelt par 5-hål, efter att Åberg slagit tredjeslaget för kort och tvingats ta en dropp, blev början på en mindre bra stretch för svensken. Han gjorde bogey på hål 15 och en ny bogey på hål 16. Två par på avslutningshålen gav 73 slag för ronden och elva under par totalt och en delad 26:e plats inför sista ronden.

Spelpartnern för dagen, Rickie Fowler, gick i motsatt riktning. En rond på 64 slag tog Fowler upp i ledningen på 20 under par. Fowler jagar sin första seger sedan 2019 och ser en uppåtgående trend i sitt eget spel.

– Om segern inte kommer i morgon så kommer den någon annan dag snart, sa en nöjd Fowler efter ronden.

Bästa svensk efter tre ronder är nu Alexander Norén som efter tre stabila ronder på 68-68-67 är delad 17:e, sju slag bakom Fowler. Åberg är delad 26:a och Vincent Norrman delad 61:a inför söndagens avslutning.


Text: Martin Strömberg • 2023-07-02
TournyttAlexander NorénLudvig ÅbergPGA TourRickie FowlerRocket Mortgage ClassicTournytt
Rulla till toppen