Det blev ännu en fin andraplats för Johanna Gustavsson när LET gästade Finland under helgen // Foto: Mark Runnacles/LET

Ännu en andraplats för Gustavsson

Föll efter spännande slutstrid mot spanska veteranen.

Text: Martin Strömberg • 2023-07-02 Uppdaterad 2023-07-02

Förra säsongen slog Johanna Gustavsson igenom ordentligt på Ladies European Tour. Det blev tre andraplatser under säsongen och en slutlig tredjeplats på Race to Costa del Sol, LET:S Order of Merit. Under söndagens avslutande rond av Ladies Open by Pickala var det upplagt för Gustavssons första seger på LET, men efter en spännande slutstrid mot spanjorskan Carmen Alonso fick svenskan nöja sig med ännu en andraplats.

För den 38-åriga spanjorskans del var det den första segern i start nummer 251 på LET. Det är hennes 19:e säsong och hon var naturligtvis lycklig efteråt. Det hela avgjordes på det smala 17:e hålet där Alonso lyckades göra birdie medan Gustavsson gjorde bogey. På sista hålet gjorde Alonso up-and-down för par medan Gustavsson tvåputtade för sitt par, segermarginalen blev ett slag, Alonso på 15 under par och Gustavsson på 14 under. Treorna Olivia Mehaffey och Anne Charlotte Mora, var hela sex slag bakom Alonso på nio under par.

– Jag trodde aldrig att den här dagen skulle komma och jag vet inte vad jag ska säga. Det betyder nog mer för mina tränare än för mig men jag är väldigt lycklig nu, sa Alonso efter segern.

Andraplatsen tog Gustavsson upp till en sjätteplats på årets Race to Costa del Sol.

Anna Magnusson tog sin bästa placering hittills på LET med en delad niondeplats på sju under par. Caroline Hedwall slutade på delad 13:e plats på sex under par.


Text: Martin Strömberg • 2023-07-02
TournyttAnna MagnussonCarmen AlonsoCaroline HedwallJohanna GustavssonLadies European TourTournytt
Rulla till toppen