Bodenfostrade Hugo Townsend leder efter 36 hål av veckans Le Vaudreil Golf Challenge i sin andra tävling som proffs // Foto: Getty Images

Townsend i topp – andra tävlingen som proffs

Bogeyfri 64 andra ronden tog Bodenspelaren upp i ledningen.

Text: Martin Strömberg • 2023-06-30 Uppdaterad 2023-06-30

Hugo Townsend har länge varit en av de mest lovande svenska amatörspelarna och har haft många landslagsuppdrag. Han har bland annat delat slagspelssegern i U.S. Amateur 2022 och tog silver i Lag-EM samma år. Townsend har studerat i USA under de senaste åren och under Scandinavian Mixed var han fortfarande amatör och slutade på en imponerande elfteplats efter 64 slag sista ronden. Men efter tävlingen blev han proffs – nu leder Townsend sin andra tävling som proffs på Challenge Tour. Efter en stark bogeyfri rond på 64 slag är Townsend totalt nio under par och ett slag före tre spelare på åtta under par.

– Jag blev proffs efter mixed på Ullna och har fått hjälp av förbundet med lite starter så att jag kan spela under sommaren, berättar Townsend för Svensk Golf.

Townsend startade andra ronden på hål tio och radade upp birdies på hål elva, tolv och fjorton innan han gjorde eagle på hål sjutton. På vägen in blev det tre nya birdies på hål fyra, fem och sex. Inga tappade slag och hittills bästa ronden i tävlingen. Townsend är född 2000, alltså ett år yngre än Ludvig Åberg.

– Det är kul att tävla och jag ser det som att jag ska lära mig livet. Jag ska fortsätta att göra samma saker som vanligt och hoppas att jag spelar bra. Jag ska fortsätta att vara aggressiv och är vanligtvis ganska bra från tee, kan jag hålla uppe spelet så har jag bra chans.

Christopher Feldborg som ledde efter första ronden följde upp sin 65-rond med 72 slag andra dagen och delar femteplatsen efter två ronder.


Text: Martin Strömberg • 2023-06-30
TournyttChallenge TourChristopher FeldborgHugo TownsendTournytt
Rulla till toppen