Ludvig Åberg gick på 65 slag för andra ronden i rad på TPC River Highlands. Han är nu delad 12:a inför sista ronden // Foto: Getty Images

Ny 65:a av Åberg – jagar topplacering i stortävlingen

Svensken visar upp ett härligt långt spel i sin andra proffstävling.

Text: Martin Strömberg • 2023-06-25 Uppdaterad 2023-06-25

Det blev andra raka 65-ronden för Ludvig Åberg när tredje ronden av Travelers Championship spelades på lördagen. Det nyblivna proffset gjorde tre birdies, en eagle och resten par, men tappade ändå två placeringar till en delad 12:e plats inför avslutningen. De flesta spelarna runt Åberg på ledartavlan gjorde nämligen likartade eller ännu bättre ronder på TPC River Highlands. Inför sista ronden är Åberg 13 under par och åtta slag bakom ledande amerikanen Keegan Bradley. Tvåan Chez Reavie är bara ett slag bakom Bradley men avståndet upp till trean, Patrick Cantlay, på 16 under par, är dock bara tre slag för svensken.

Åberg imponerar framförallt den här veckan i det långa spelet och har tjänat 6,7 slag mot fältet från tee till green, vilket ger en tiondeplats bland alla spelare. Han har dessutom tjänat 3,7 slag runt greenerna, vilket är näst bäst i hela startfältet.

Noterbart från tredje ronden är att Rickie Fowler gick på 60 slag och hade en bra putt på sista hålet för 59 slag. Det var Fowlers lägsta score hittills i karriären på PGA Tour. Patrick Cantlay noterade 61 slag.

Travelers Championship är en av de nya så kallade upphöjda tävlingarna vilket innebär att en topplacering för Åberg den här veckan skulle vara extra betydelsefull och ge bättre betalt.


Text: Martin Strömberg • 2023-06-25
TournyttChez ReavieKeegan BradleyLudvig ÅbergPatrick CantlayPGA TourTournyttTPC River HighlandsTravelers Championship
Rulla till toppen