Linn Grant delar 16:e plats inför helgens avslutande 36 hål på Baltusrol // Foto: Getty Images

Grant:”Mitt spel blir bättre för varje dag”

Fyra svenskor klarade kvalgränsen på Baltusrol.

Text: Martin Strömberg • 2023-06-24 Uppdaterad 2023-06-24

Linn Grant är fortfarande bästa svenska i damernas andra major för året, KPMG Women’s PGA Championship. Grants andra rond blev likartad med den första, en bra start med två snabba birdies, sedan några hål där hon tappade slag. Två sena bogeys på hål 15 och 16 samtidigt som hon inte kunde göra birdie på något av de två avslutande par-femmorna innebar 71 slag för dagen (par) och en delad 16:e plats inför helgens avslutande 36 hål.

– Det var ok och jag tycker att jag spelade stabilt. Det blev ett par misstag på slutet men bortsett från det så var det godkänt. Jag är redo att göra fler birdies i helgen. Det känns som att mitt spel blir bättre för varje dag och så brukar jag fungera. Men det är en tuff bana och man måste fatta många beslut, hade man kunnat få bollen till mitten av green och putta därifrån varje hål så hade man tagit det, men det är lättare sagt än gjort.

Bara 15 spelare är under par efter två ronder av en tävling som präglas av ganska svåra förhållanden. Det är inte jättehemskt väder, men fuktigt med duggregn och kallt i luften, vilket gör att bollen går lite kortare på Baltusrol som är en lång krävande bana. Ruffarna är sega och tunga och minsta otur med läget gör att man absolut inte kan slå det slaget som man egentligen vill. Värdering av lägen är nyckeln och en egenskap som kan vara svår att skaffa sig. Rondtiderna har dessutom varit långa och spelarna tvingas att vänta en hel del vilket kräver tålamod.

I ledningen efter 36 hål är irländskan Leona Maguire på fem under par. Maguire tog sin andra seger på LPGA Tour när hon vann Meijer LPGA Classic förra veckan och formen sitter i även den här veckan.

– Jag är jättenöjd med hur jag spelade idag. Det är ett helt annat mindset den här veckan än förra med mycket mer tålamodstänkande och att hålla sig varm och bekväm. Men spelet hänger i och jag väljer mina mål och har lyckats bra med att utföra planen, sa Maguire efter sin 68-rond på fredagen.

Fyra svenskor av åtta startande tog sig vidare till helgens spel. Linnea Ström är näst bästa svenska efter ronder på 72-71 med en delad 21:a plats. Madelene Sagström (73-71) är på delad 29:e plats och en sen birdie av Anna Nordqvist (74-73) tog henne till rätt sida och en delad 64:e plats.

Här hittar ni ledartavlan


Text: Martin Strömberg • 2023-06-24
TournyttAnna NordqvistBaltusrol GCKPMG Women’s PGA ChampionshipLeona MaguireLinn GrantLinnea StrömLPGA TourMadelene SagströmTournytt
Rulla till toppen