Alex Norén, Vincent Norrman, Jens Dantorp, David Nyfjäll och Simon Forsström är svenskarna som spelar veckans U.S. Open. Foto: Getty Images

U.S. Open

Allt om svenskarna i U.S. Open

Fem svenskar spelar veckans majortävling i Kalifornien.

Text: Svensk Golf • 2023-06-12 Uppdaterad 2023-06-15

U.S. Open

Speldatum: 15–18 juni
Regerande mästare: Matt Fitzpatrick, England
Spelplats: Los Angeles CC, North Course
Arkitekt: George C. Thomas, Jr.
Först spelklar: 1928
Par: 70
Längd: 6 788 meter

Fem svenskar kommer till start i årets tredje majortävling för herrar. Det är första gången som U.S. Open spelas på Los Angeles CC i Kalifornien. Och för flera svenskar blir det första gången de äntrar en av de största golfscenerna i karriären.

Här hittar du TV-tiderna

Här är svenskarnas starttider

Alex Norén

Ålder: 40
Världsranking: 64
Kvalificering: Topp 60 på världsrankingen 22 maj 2023.
U.S. Open: Gör sin tionde start. Förra året missade han kvalgränsen på The Country Club. Han har en delad 17:e plats (2020) som bästa resultat i U.S. Open. 
Meriter: Har vunnit tio gånger på DP World Tour. Var en del av Europas vinnande Ryder Cup-lag 2018.  

Jens Dantorp

Ålder: 34
Världsranking: 175
Kvalificering: Sköt 68-68 i det europeiska finalkvalet som spelades 16 maj på Walton Heath Golf Club i England. Dantorp var en av sju spelare som tog sig till majorn.
U.S. Open: Det blir Dantorps första start i U.S. Open och tredje i majorsammanhang. 
Meriter: Har vunnit tre gånger på Challenge Tour. Har en andraplats och tre tredjeplatser på DP World Tour i karriären. 

Simon Forsström

Ålder: 34
Världsranking: 222
Kvalificering: Tog sig till U.S. Open efter att ha varit en av två spelare som presterat bäst under DP World Tours kvalserie med de fyra tävlingarna Italian Open, Soudal Open, KLM Open och Porsche European Open. Forsström vann Soudal Open och tog sig in i majorfältet tillsammans med fransmannen Romain Langasque.
U.S. Open: Detta blir 34-åringens majordebut.
Meriter: För inte så längesedan syntes han på inhemska MoreGolf Mastercard Tour. Förra året vann han kvalet till DP World Tour och har haft en framgångsrik rookie-säsong med seger i Soudal Open och ytterligare tre topp 10-placeringar.

Vincent Norrman

Ålder: 25
Kvalificering: Sköt 69-63 i finalkvalet på Lambton Golf & Country Club i Toronto, Kanada, i måndags förra veckan Han var en av tre spelare som tog sig till majorn. 
U.S. Open: Detta blir 25-åringens debut i majorsammanhang. 
Meriter: Lag-EM-guld 2019. Blev proffs 2021. Tog sig till PGA Tour under sitt första år på undertouren Korn Ferry Tour. Har under årets debutsäsong på PGA Tour två topp 10-placeringar på 19 starter. 

David Nyfjäll

Ålder: 24
Kvalificering: Sköt 68-68 i finalkvalet på Brookside G&CC och The Lakes G&CC i Ohio, i måndags förra veckan. Han var en av elva spelare som tog sig till majorn. 
U.S. Open: Det blir inte bara majordebut för 24-åringen den här veckan, det är också hans första start som proffs. När han kvalade var han amatör men meddelade att han så fort som möjligt skulle bli proffs.
Meriter: Lag-EM-guld 2019. Två individuella collegesegrar. 

Alla spelare i U.S. Open


Text: Svensk Golf • 2023-06-12
TournyttAlex NorénDavid NyfjällJens DantorpSimon ForsströmTournyttU.S. OpenUS OpenVincent Norrman
Scroll to Top