Dani Holmqvist håller ledningen inför slutronden av Shoprite LPGA Classic i New Jersey // Foto: Getty Images

Holmqvist: ”Ska försöka att stanna i min bubbla”

Svenskan i sensationell ledning inför söndagens avslutning på LPGA Tour.

Text: Martin Strömberg • 2023-06-11 Uppdaterad 2023-06-11

Daniela Holmqvist fortsätter att överraska positivt i veckans Shoprite LPGA Classic. Efter två ronder av tre leder den 35-åriga svenskan på elva under par, ett slag före sydkoreanskan, Hyo Joo Kim, och Holmqvist njuter av framgångarna.

– Det är klart att det var nervöst idag, men det är en positiv nervositet. Det är ju den här positionen jag arbetar hårt för att vara i och det är kul att bara lita på sitt spel och att allt jobb man lagt ner ger resultat, sa Holmqvist efter lördagens rond.

Holmqvist gick andra ronden på Seaviews Bay Course på 67 slag, fyra under par. Det blev visserligen tre bogeys under dagen men samtidigt hela sju birdies, varav två de sista fyra hålen.

– Det finns en del tuffa hål här ute och ibland får man en bra studs och ibland en dålig. Men det gå inte att stanna i det förgångna för mycket. Jag försökte bara att hålla mig neutral och fokusera på nästa slag hela tiden.

Holmqvist har som bästa resultat på LPGA Tour en delad sjundeplats från Thornberry Creek LPGA Classic för fem år sedan. Men hon var också i ledning inför helgen i Women’s British Open 2020 på Royal Troon, då slutade hon till sista på delad 29:e plats när tyska Sophia Popov vann.

– Vi får väl hoppas att det går bättre den här gången. Det finns så många duktiga spelare här och jag vet att det kommer att bli låga scorer. Men det enda jag kan göra är mitt absolut bästa och hoppas att det är tillräckligt.

Anna Nordqvist var uppe på andra plats under andra ronden men en dubbelbogey på hål 12 och en bogey på hål 15 gav till slut 70 slag på ronden, sex under par totalt, och en delad tiondeplats inför sista dagens spel. Linnea Ström avancerade med en 68-rond till delad 16:e plats inför söndagens avslutning.


Text: Martin Strömberg • 2023-06-11
TournyttAnna NordqvistDani HolmqvistHyo-Joo KimLinnea StrömLPGA TourTournytt
Rulla till toppen