Lisa Pettersson blev den 25:e svenska segraren på Ladies European Tour när hon vann Helsingborg Open på Allerums GK // Foto: Tristan Jones/LET

Skippade bästisens bröllop – svenskan tog första segern på LET

Pettersson äntligen en segrare efter två andraplatser.

Text: Martin Strömberg • 2023-06-04 Uppdaterad 2023-06-04

ALLERUM. Det blev en högdramatisk avslutning av Helsingborg Open på Allerums Golfklubb. Spanjorskan Ana Pelaez Trivino ledde inför söndagen och höll den ledningen under de första 16 hålen även slutronden. Lisa Pettersson var hela tiden ett eller ett par slag bakom, och inför sista hålet, ett nåbart par 5-hål som de allra flesta gör birdie på, var Pettersson fortfarande ett slag bakom. Men en mäktig drive och en en järnfemma senare stod hon över en putt från två meter för eagle och ensam ledning.

– Jag var nervös men försökte att inte tänka på att den kunde vara för seger utan bara på att jag skulle slå en bra putt, och det gick vägen, förklarade Pettersson.

I bollen efter hade Pelaez Trivino möjligheten att ta tävlingen till särspel men andraslaget blev något för kort och chippen likaså. När birdieputten från en och en halv meter sedan slank förbi på vänstersidan var Petterssons seger klar. Men hon valde att inte titta på upplösningen själv.

– Jag har ju aldrig varit i den här situationen och visste inte riktigt hur jag skulle göra men det var så mycket folk och jag valde att ställa mig för att slå några puttar istället.

Lisa Pettersson tog två andraplatser på Ladies European Tour förra säsongen, bland annat i Skaftö, men segern i Helsingborg Open är hennes första på LET. Senaste segern i större sammanhang kom i Swedish Match Play Championship på Swedish Golf Tour 2018.

– Fantastisk känsla och jag skippade faktiskt min bästa kompis bröllop bara för att kunna vara med den här veckan. Hon var väldigt förstående och jag trivs så himla bra att spela här hemma i Sverige och ville inte missa chansen. Jag har fortfarande inte kunnat smälta detta utan är i lite chock, förklarar en lycklig svensk segrare.

Det blir dock inte alltför mycket firande av den första LET-segern. Direkt efter prisutdelningen sätter sig Lisa Petterson i bilen för att ta sig hem till Täby och förberedelser inför nästa veckas Scandinavian Mixed på Ullna, bara tio minuters väg hemifrån.

– Det ska bli skönt att få sova i sin egen säng och det kommer att bli en rolig vecka nästa vecka också.

Pelaez Trivino slutade tvåa, danska Smilla Tarning Sønderby trea och tjeckiskan Klara Spilkova fyra. Näst bästa svenska blev Caroline Hedwall som ensam femma.


Text: Martin Strömberg • 2023-06-04
TournyttAllerums GKAna Pelaez TrivinoCaroline HedwallHelsingborg OpenLadies European TourLisa PetterssonSmilla Tarning SønderbyTournytt
Rulla till toppen