Simon Forsström håller ledningen i Soudal Open med bara 18 hål kvar att spela // Foto: Getty Images

Tournytt

Forsström leder inför slutronden i Belgien

Jagar sin första seger på DP World Tour.

Text: Martin Strömberg • 2023-05-14 Uppdaterad 2023-05-14

Det är fortsatt svenskt i topp när bara en rond återstår av Soudal Open utanför belgiska Antwerpen. Simon Forsström har imponerat hela vägen och efter en 67-rond på lördagen är den svenska rookien 15 under par och ett slag före hemmafavoriten, Thomas Detry. Båda spelarna jagar sin första seger på DP World Tour.

– Man kunde verkligen höra när Tom gjorde birdies och jag hade bra koll på ledartavlan hela dagen,sa en nöjd Forsström.

Ett regnavbrott gav ett uppehåll på en och en halv timme och det var först efter det som Forsström hittade rätt under tredje dagen. Tre birdies på de sex sista hålen tog honom till ensam ledning med ett slag. Forsström har tre topp tio-placeringar hittills och jagar nu sin första seger.

– Jag är jättenöjd med mitt spel idag. När jag gjorde birdie på hål 13 precis efter regnet kändes det som att jag fick momentum igen.

Det blev sedan birdies också på hål 16 och i klippet nedan gör han birdie även på hål 17.

Forsström är inte enda svensk som har segerchans under söndagen. Jens Dantorp är delad trea tillsammans med fransmannen Julien Brun, tre slag bakom Forsström, och jagar också han sin första seger på DP World Tour. Dantorp gick på 67 slag under lördagen.

– Jag är jättenöjd överlag men pushade min drive på 17 och hamnade precis intill en gren. Men det är golf och saker man måste hantera, sa Dantorp.

Alexander Björk fortsätter att rada upp bra tävlingar och är delad elva inför sista ronden på Rinkven International, nio under par och sex slag bakom Forsström. Marcus Kinhult är på delad 17:e plats, åtta under par.


Text: Martin Strömberg • 2023-05-14
TournyttAlexander BjörkDP World TourJens DantorpJulien BrunMarcus KinhultSimon ForsströmSoudal OpenTournytt
Scroll to Top