En lycklig Linn Grant med första segerbucklan under 2023 // Foto: Tristan Jones/LET

Tournytt

Grant vann i Frankrike – tog femte LET-segern

Var tre slag ner men vände och vann i Evian.

Text: Martin Strömberg • 2023-05-13 Uppdaterad 2023-05-13

I fjol vann Linn Grant fyra segrar på Ladies European Tour. I år fick hon vänta till den 13 maj innan den första segern kom. Linn Grant gick ut i delad ledning med holländskan Anne van Dam och efter en bogey på första hålet fick svenskan jobba lite i uppförsbacke direkt. En ny bogey på hål sex samtidigt som holländskan gjorde birdie på hål sju ökade avståndet mellan dem till tre slag.

– Jag visste att det fanns många birdiechanser där ute, och om jag bara höll mig lugn och gjorde vad jag skulle så skulle jag komma igen, sa Grant efter segern.

Birdies på hål nio och tio gav Grant ny luft och samtidigt blandade sig både fransyskan Celine Herbin och Johanna Gustavsson in i striden om segern. En birdie på hål 15 gav Grant greppet och hon förvaltade läget bra. Par på hål 16 och 17 och sedan en avslutande birdie gav till slut segern med två slags marginal före delade tvåorna Herbin och Van Dam.

– Jag visste att Anne kunde göra birdies när som helst och det gjorde mig mer fokuserad. Jag var tvungen att hålla mig aggressiv och birdien på 15 gav mig styrka, sa en lycklig Grant efter segern.

Gustavsson slutade delad fyra.

Grant klättrade i och med segern upp till toppen av Solheim Cup-rankingen och till en andraplats i Race to Costa Del Sol.

– Jag är jätteglad. Banan är trixig och jag spelade verkligen golf med bra tålamod idag.


Text: Martin Strömberg • 2023-05-13
TournyttAnne van DamCeline HerbinJohanna GustavssonLadies European TourLinn GrantTournytt
Scroll to Top