Matthias Schwab och Vincent Norrman har en riktig topplacering på gång i Zurich Classic och delar tredjeplatsen inför sista ronden // Foto: Getty Images

Norrman jagar första segern på PGA Tour

"Till stor del Vincents förtjänst"

Text: Martin Strömberg • 2023-04-23 Uppdaterad 2023-04-23

Det svensk-österrikiska paret med Vincent Norrman och Matthias Schwab imponerade under tredje ronden av Zurich Classic of New Orleans. Duon gick på 62 slag (-10) i fyrboll/bästboll och klev från delad nionde- till delad tredjeplats inför sista ronden. Efter ronden hyllade Schwab sin svenska medspelare.

– Jag hoppade väl in och gjorde något gästspel men till stor del var det Vincents förtjänst att det blev så lågt idag.

Och en titt i scorekortet ger österrikaren rätt. Nio av de tio birdies som man gjorde kom från Norrman, som bland annat avslutade med sex birdies de sista åtta hålen.

– Det var en riktigt bra dag. Vi fick en bra start, sedan saktade vi ner lite och avslutade starkt. Jag gav mig själv många chanser på slutet och det kändes som att jag inte missade en enda putt, förklarade Norrman efter ronden.

Norrman gör sitt första år på PGA Tour och har som bäst noterat en delad 16:e plats i Corales Puntacana Championship i slutet av mars. Nu kan han vara på väg mot en betydligt bättre placering. Inför sista ronden är Norrman/Schwab tre slag bakom ledande Wyndham Clark och Beau Hossler. Sista dagen spelas foursome, en spelform som Schwab och Norrman gillar och de gick den andra ronden på 67 slag (-5) just i foursome.

– Ja, det fungerade bra för oss då och vi ser fram mot att göra ungefär likadant i morgon och vi gör vårt bästa, sa Schwab.

Henrik Norlander i par med Luke List gick tredje ronden på 67 slag (-5) och föll tillbaks till en delad 20:e plats.

Ledartavla


Text: Martin Strömberg • 2023-04-23
TournyttBeau HosslerHenrik NorlanderLuke ListMatthias SchwabPGA TourTournyttVincent NorrmanWyndham Clark
Rulla till toppen