Zach Johnson öppnar dörren för att välja LIV-spelare bland sina sex wild cards // Foto: Getty Images

Tournytt

Johnson öppnar för LIV-spelare i Ryder Cup

Kaptenen: "Deras åsikter kommer att väga mycket tungt i min bok"

Text: Martin Strömberg • 2023-04-21 Uppdaterad 2023-04-21

Det har tidigare varit stängda dörrar för LIV-spelare när det gäller det amerikanska Ryder Cup-laget till höstens drabbning i Rom. Men nu ger kaptenen för USA, Zach Johnson, en liten strimma hopp till de LIV-spelare som aspirerar på en plats i laget på Marco Simone GC i slutet av september.

– Det finns inga beslut tagna. Det är fortfarande mycket tid kvar och det hinner hända saker och när det gäller mina personliga val så är inget beslutat, sa Johnson inför veckans Zurich Classic.

Han har precis som det europeiska lagets kapten, Luke Donald, sex stycken wild cards till sitt förfogande efter att sex spelare spelat sig in. Det är med stor sannolikhet just de personliga valen som kan bli aktuella, att spela sig in i något av lagen ser mycket tufft ut då LIV Golf Invitational Series i nuläget inte får räkna världsrankingpoäng och de är heller inte välkomna vare sig på PGA Tour eller DP World Tour. Johnson berättar att han kommer att lyssna noga på vad de sex spelare som kvalificerar sig först tycker om vilka spelare som skulle passa in i laget.

– Det är deras lag och deras åsikter kommer att väga mycket tungt i min bok när det gäller wild cards, säger Zach Johnson.

Just nu är bästa LIV-spelare på den amerikanska Ryder Cup-rankingen Brooks Koepka på en 17:e plats. Phil Mickelson är 22:a, Dustin Johnson på 30:e och Patrick Reed på 32:a plats.


Text: Martin Strömberg • 2023-04-21
TournyttBrooks KoepkaDustin JohnsonPatrick ReedPhil MickelsonRyder Cup 2023TournyttZach Johnson
Scroll to Top