Efter tre veckors spelledighet är det dags för Sebastian Söderberg att pegga upp i Japan // Foto: Getty Images

Söderberg tillbaka – stortrivs i Japan

Svensken: "Bra spel finns inom räckhåll"

Text: • 2023-04-18 Uppdaterad 2023-04-18

På torsdag inleds ISPS Handa – Championship i japanska Omitama. Det är första gången någonsin som DP World Tour gästar Japan. Sex svenskar finns på plats i Japan och för Sebastian Söderberg blir det första tävlingen sedan Jonsson Workwear Open i Sydafrika i slutet av mars.

– Det har inte blivit alltför mycket träning så formen är lite oklar, men det känns ändå som att bra spel finns inom räckhåll, berättar Söderberg från Japan.

Göteborgaren har under säsongen pendlat mellan topplaceringar och missade kvalgränser. Hans andraplats i Abu Dhabi följdes av tre missade kvalgränser och sedan en niondeplats i Sydafrika. Totalt är han på åttonde plats på Race to Dubai-listan och nöjd med delar av sin säsong.

– Som helhet har det varit väldigt bra men också extremt ojämnt. Så jag jobbar vidare på att försöka göra den dåliga golfen några snäpp bättre. Mitt mål med året är att ta en seger och att vara bland de tio främsta som norpar ett PGA Tour-kort efter säsongen.

Det är första gången Sebastian Söderberg är i Japan men han är mycket positiv när han ska beskriva landet och anläggningen PGM Ishioka GC.

– Det har varit riktigt kul att få besöka ett nytt ställe. Bra mat, trevligt folk och ett fantastiskt skick på banan.

Övriga svenskar som spelar veckans ISPS Handa – Championship är Alexander Björk, Marcus Kinhult, Mikael Lindberg, Jens Dantorp och Joakim Lagergren.

Här hittar ni veckans TV-tider

Här hittar ni veckans ledartavlor


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: • 2023-04-18
TournyttAlexander BjörkDP World TourJens DantorpJoakim LagergrenMarcus KinhultMikael LindbergSebastian SöderbergTournytt
Rulla till toppen