Andrea Lignell är klar för finalen i ANWA och kommer spela i ledarboll på Augusta National. Foto: Getty Images

ANWA

Lignell i ledarboll på Augusta National 

Andrea Lignell övertygar i Augusta National Women’s Amateur.

Text: Olof Åsgård • 2023-03-31 Uppdaterad 2023-03-31

Två varv på Champions Retreat är avklarade. Nu återstår bara finalronden på Augusta National. I lördagens ledarboll kommer 22-åriga Andrea Lignell, Hills GK och University of Mississippi (Ole Miss), spela tillsammans med världsettan Rose Zhang. 

Zhang har en stor ledning. Amerikanskan är totalt 13 under par. Andrea Lignell är fem slag bakom på åtta under par och är ensam tvåa i tävlingen. 

Lignell inledde med en stark bogefri 67-rond  i onsdags och hennes fina spel fortsatte andra dagen då det blev 69 slag. Lignell berättade efter ronden att banan verkligen passar henne men att hon ändå är överraskad över hur bra det gått och att hon är så högt upp på ledartavlan.
– Mitt mål var att klara kvalgränsen. Så det här (att ligga tvåa) överträffar mina förväntningar. Jag är riktigt glad, säger Lignell.

30 spelare har kvalificerat sig för lördagens finalrond men alla 72 spelare får ett övningsvarv på Augusta National på fredagen. Andrea Lignell kommer fokusera på puttning och att studera greenerna under inspelsvarvet. 

Att spela i ledarboll kommer vara nervöst men Lignell välkomnar utmaningen och gillar att den mesta pressen kommer ligga på Rose Zhang.
– Jag ser fram mot att spela med henne, jag har aldrig gjort det. Hon är en riktigt bra spelare. Mycket av uppmärksamheten kommer ligga på henne. Jag kommer garanterat vara nervös men är riktigt taggad och kommer bara försöka njuta och ha kul, säger Lignell.

Finalronden sänds på discovery+ på lördag med start klockan 18. My Leander och förbundskapten Katarina Vangdal kommenterar. 

Ingrid Lindblad, Meja Örtengren och Kajsa Arwefjäll tog sig tyvärr inte vidare till finalen.   

LEDARTAVLA ANWA


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2023-03-31
TournyttAndrea LignellANWAAugusta NationalAugusta National Women’s AmateurTournytt
Scroll to Top