Joakim Lagergren tog en fin delad sjätteplats när Jonsson Workwear Open avgjordes i Sydafrika // Foto: Getty Images

Två svenskar topp-tio i Johannesburg

Bra svenskinsatser när tysk tog första segern.

Text: Martin Strömberg • 2023-03-26 Uppdaterad 2023-03-26

Det blev en spännande och händelserik avslutning av Jonsson Workwear Open på The Club at Steyn City i Johannesburg. Många spelare hade länge möjligheten att blanda sig i slutstriden och två av dem var svenskar. Joakim Lagergren hade bäst utgångsläge som tvåa, bara ett slag bakom tyske Alexander Knappe, och med två birdies direkt på de tre första hålen gav Lagergren en smakstart. Det blev fyra birdies till under ronden men också fyra bogeys för 70 slag sista ronden och Lagergren slutade delad sexa, sex slag bakom den överlägsna segraren, Nick Bachem.

Den 23-åriga tysken gör sin första säsong på DP World Tour och har verkligen hittat en tidig form 2023. Han gick på 64 slag sista ronden och vann med fyra slag före hemmaspelarna Hennie Du Plessis och Zander Lombard. Segern var Bachems första på DP World Tour.

Sebastian Södeberg gjorde fyra raka birdies mellan hål 6-9 sista ronden och var då högt upp på ledartavlan. Han gick sista nio hålen på par och en 68-rond räckte till slut till en delad niondeplats. Lagergren klättrade från 170:e till 115:e plats på Race to Dubai medan Söderberg är kvar på en sjundeplats och därmed bästa svensk.

Slutställningen


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-03-26
TournyttDP World TourHennie du PlessisJoakim LagergrenNick BachemSebastian SöderbergTournyttZander Lombard
Rulla till toppen