Joakim Lagergren jagar karriärens andra seger på DP World Tour och är tvåa inför sista ronden i Johannesburg // Foto: Getty Images

Tournytt

63-rond av Lagergren – tvåa inför sista ronden

"Bortsett från ett par mindre bra wedgar var det felfritt"

Text: Martin Strömberg • 2023-03-25 Uppdaterad 2023-03-25

Det var en påkopplad Joakim Lagergren som gick tredje ronden av Jonsson Workwear Open i sydafrikanska Johannesburg på 63 slag (-9). Lagergren klättrade från en plats på nedre halvan till en delad andraplats inför söndagens sista rond. Den 31-åriga svensken har en seger i DP World Tour på meritlistan, Sicilian Open 2018, men har också tre andraplatser och fem tredjeplatser. Det blev nio birdies och nio par under tredje dagens spel och lördagens bästa score med två slags marginal.

– Jag slog bollen bra från tee, mitt järnspel var betydligt vassare än de första två dagarna och jag fick i en del puttar. Bortsett från ett par mindre bra wedgar var det felfritt, sa en nöjd Lagergren efter ronden.

Lagergren var bogeyfri under sin 63-rond och har bara ett slag upp till ledande tysken Alexander Knappe inför sista ronden. Lagergren delar andraplatsen med tre andra spelare.

– Det var ett tag sedan jag var bogeyfri och det ska bli kul att vara med däruppe i morgon, jag ser fram mot sista ronden.

Inför sista ronden är det 14 spelare inom fyra slag från ledningen och upplösningen är oviss. Näst bästa svensk inför sista ronden är Sebastian Söderberg på delad tiondeplats, fyra slag bakom ledande Knappe. Mikael Lindberg är delad 21:a ytterligare två slag bakom.

På Challenge Tour är Rikard Karlberg delad tvåa efter tre av fyra ronder på 13 under par, två slag bakom ledande italienaren Lorenzo Scalise.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-03-25
TournyttAlexander KnappeDP World TourJoakim LagergrenMikael LindbergSebastian SöderbergTournytt
Scroll to Top