Alex Norén kommer inte avancerad från gruppspelet i WGC Match Play. Foto: Getty Images

WGC Match Play

Förlust mot Scheffler – inget slutspel för Norén

Tog ledningen i matchen men kunde inte stoppa birdiemaskinen Scottie Scheffler.

Text: Svensk Golf • 2023-03-24 Uppdaterad 2023-03-24

Alex Norén kommer inte gå vidare i WGC Match Play efter två inledande förluster. Det står klart efter svensken besegrats av Scottie Scheffler i andra omgången. 

Norén startade övertygande och tog ledningen i matchen genom en birdie på ettan, vilken sedan följdes av överlag stabilt spel. Världsettan och regerande mästaren gjorde därefter birdie på sexan för att utjämna matchen. Flödet av röda siffror var därmed igång från amerikanens håll och Norén kunde inte svara. Efter birdie och hålvinst på hål 7, 10, 11, 12 och 13 var Scheffler fem upp med fem hål kvar. Efter att båda spelarna gjort par på 14 var saken klar, med en övertygande seger för Scheffler med 5/4.

– Alex spelade stabilt och jag behövde sätta ett par nyckelputtar i början av matchen. Jag spelade mycket bättre idag än igår och puttningen var klart bättre, säger Scheffler till touren.

Alex Norén möter Davis Riley i sista omgången. Scheffler leder gruppen med två vinster men både Riley och Tom Kim har en teoretisk chans att vinna gruppen.

Sjundeseedade Will Zalatoris och åttondeseedade Viktor Hovland har precis som Norén inlett med två förluster och kommer inte heller att ta sig vidare från sina grupper. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Svensk Golf • 2023-03-24
TournyttAlex NorénScottie SchefflerTournyttWGC Match Play
Scroll to Top