Nora Sundberg storspelade hela veckan i Sotogrande och besegrade belgiskan Savannah de Bock i finalen med 2/1 // Foto: Swedish Golf Team

Sundberg segrare i Spanska Öppna

Svenskan: "Har längtat efter en internationell seger"

Text: Martin Strömberg • 2023-03-05 Uppdaterad 2023-03-05

Det blev en seger och en andraplats för Sverige när damamatörerna spelade Spanska Öppna på La Reserva i Sotogrande och herrarna på Infinitum Golf i Salou utanför Barcelona. Albert Hansson föll i en jämn final på sista hålet mot schweizaren Nicola Gerhardsen över 36 hål medan Nora Sundberg lyckades knipa segern mot belgiskan Savannah de Bock efter att ha kontrollerat matchen sista nio.

– Jag har längtat efter en internationell seger länge så detta känns riktigt skönt, sa Sundberg till Swedish Golf Team efter segern, som skrevs till 2/1.

De Bock var i ledningen tidigt i finalen men när svenskan vann både hål åtta och nio vände hon och efter att Sundberg blev två upp efter hål elva kunde belgiskan aldrig hota. Matchen tog slut på det 17:e hålet.

Hansson var egentligen ner hela sin match mot Gerhardsen men vände starkt tillbaks under sista 18 och var all square inför sista hålet. Där blev det en bogey medan schweizaren gjorde par och vann en jämn och underhållande match.

Totalt sett ännu ett starkt bevis på att svensk amatörgolf håller högsta klass.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-03-05
TournyttAlbert HanssonAmatörgolfNicola GerhardsenNora SundbergSavannah De BockSpanska ÖppnaTournytt
Rulla till toppen