Nora Sundberg har visat klassen i Spanska Öppna och spelar idag final mot tyskan De Bock // Foto: Getty Images

Sundberg och Hansson i final i Spanska Öppna

Dubbla svenska framgångar i Sotogrande.

Text: Martin Strömberg • 2023-03-05 Uppdaterad 2023-03-05

Nora Sundberg var först bäst i slagspelsdelen av Spanska Öppna, eller Copa S.M La Reina som tävlingen egentligen heter, där hon var enda spelare under par på La Reserva i Sotogrande. Sundberg hade ronder på 70-72 och med två under par var hon tre slag bättre än tvåan, belgiskan Savannah De Bock.

Under matchspelsdelen har Sundberg fortsatt att imponera och har tagit fem raka segrar. I lördagens semifinal besegrade hon polskan Matylda Krawczynska med 2/1 och svenskan möter just De Bock i dagens final. Belgiskan slog ut hemmaspelaren Rocio Tejedo Mulet i sin semi med 2/0.

Hela tio svenska spelare tog sig vidare till matchspelet men bara Sundberg tog sig vidare förbi kvartsfinal. Copa S.M La Reina har vunnits av svenska Frida Kinhult såväl 2017 som 2018.

Albert Hansson efter segern i Boys Amateur Championship // Foto: Getty Images

Som om det inte vore nog med Sundbergs framgångar har Albert Hansson tagit sig fram till finalen på herrsidan, Copa S.M El Rey, som spelas på Infinitum Golf. Hansson slog ut Caolan Burford från Wales i semifinalen med ett hål och möter i söndagens final schweizaren Nicola Gerhardsen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-03-05
TournyttAmatörgolfCopa S.M la ReinaFrida KinhultNora SundbergSavannah De BockTournytt
Rulla till toppen