En fin avslutningsrond på 67 slag lyfte Simon Forsström till en delad åttondeplats i Indian Open // Foto: Getty Images

Stark finish av Forsström

Avancerade 21 placeringar på Race to Dubai efter åttondeplatsen i Indien.

Text: Martin Strömberg • 2023-02-26 Uppdaterad 2023-02-26

Sista ronden av Indian Open blev en kamp mellan tre spelare. De två tyskarna Marcel Siem och Yannik Paul och holländaren Joost Luiten skaffade sig ett grepp där de två tyskarna nästan hela vägen var något före. Till slut var det 42-årige Siem som lyckades hålla undan på sluthålen och ta sin femte seger på DP World Tour, nio år efter sin senaste. Och Siem tvingades kyla av sig själv längs banan då alla hans karakteristisk knytna nävar tog för mycket energi i värmen.

– Jag sa till mig själv efter mitt känsloutbrott på elvan att lugna ner mig, det fungerar inte i värmen. Jag var helt borta i ett par hål men samlade mig och det är helt galet att få vinna igen, jag har jobbat stenhårt för det här, förklarade Siem efter segern.

Paul hade chansen att ta tävlingen till särspel men putten på sista hålet smet förbi på högersidan. Andraplatsen var Pauls andra raka på DP World Tour.

För svensk del avslutade Simon Forsström med en fin 67-rond och avancerade till en slutlig delad åttondeplats. Forsström var sju under efter 13 spelade hål men bogeys på hål 13 och 14 tog honom bort från en placering bland de fem främsta, han klättrade i och med placeringen 21 placeringar på Race to Dubai upp till en 51:a plats. Forsströms hittills främsta placering på DP World Tour är en delad fjärdeplats från Mauritius i slutet av 2022.

Jens Fahrbring slutade delad 44:a efter 77 slag sista dagen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-02-26
TournyttDP World TourIndian OpenJens FahrbringJoost LuitenMarcel SiemSimon ForsströmTournyttYannik Paul
Rulla till toppen