Jon Rahm leder inför sista ronden av Genesis Invitational och är på väg mot sin femte seger på 13 starter // Foto: Getty Images

Rahm ryckte på Riviera

Och Woods var nära albatross.

Text: Martin Strömberg • 2023-02-19 Uppdaterad 2023-02-19

Spanjoren Jon Rahm fortsätter att övertyga så fort han ställer up i en tävling. På sina tolv senaste starter har världstrean fyra segrar och elva placeringar bland de åtta främsta, och han har som sämst en 16:e plats. Inför sista ronden av Genesis Invitational leder han på 15 under par med tre slag före Max Homa efter en rond på 65 slag (-6) i hårda, svåra förhållanden på Riviera CC.

– Mina drives har varit något sämre än tidigare men jag har lyckats kompensera det genom att slå mina wedgar bättre och genom att slå i lite fler puttar, kommenterade Rahm sin form senaste tiden.

Om Rahm är den bästa spelaren på planeten just nu så är inte Max Homa långt efter. En seger under söndagen skulle vara Homas femte sedan inledningen av förra säsongen och han är den ende som varit bättre än Rahm på Rivieras svåra greener den här veckan. Vid fem av sina sex segrar har han vunnit utan att ha varit i ledning efter 54 hål och han ser fram mot uppgiften under söndagen.

– Att få jaga den hetaste spelaren i världen känns som en inspirerande möjlighet. Livet handlar om möjligheter, att ge sig chansen och att försöka lyckas.

Också Tiger Woods imponerade under tredje ronden. Woods gick på 67 slag och var så här nära att göra albatross på Rivieras första hål (Woods tionde).

Woods är tre under par och tolv slag bakom Rahm på en delad 26:e plats. Han är på väg att göra sin bästa tävling sedan i januari 2020 då han slutade delad nia i Farmers Insurance Open. Nordirländaren och världstvåan Rory McIlroy hade en tuffare lördag och gick två över par. Han delar 18:e plats inför sista ronden. Världsettan Scottie Scheffler är på delad 15:e plats efter en lördagsrond på 70 slag.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-02-19
TournyttGenesis InvitationalJon RahmMax HomaRiviera CCRory McIlroyScottie SchefflerTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen