Alexander Björk har fint läge inför sista ronden i Ras Al Khaimah på en delad femteplats // Foto: Getty Images

Björk i slagläge inför slutronden

Efter skadeproblemen – på väg mot bästa tävlingen på över ett år.

Text: Martin Strömberg • 2023-02-04 Uppdaterad 2023-02-04

Alexander Björk tvingades avsluta förra säsongen i förtid på grund av en ryggskada som hämmade honom under stora delar av säsongen. Han missade därmed DP World Tour Championship i Dubai för att syssla med rehab och komma ut fräsch under säsongsstarten 2023. Receptet verkar ha lyckats bra. Förra veckan i Dubai Desert Classic slutade Björk på en delad 16:e plats med mersmak och i veckans Ras Al Khaimah Championship ser det lovande ut inför slutronden med Björk på en delad femteplats, bara fyra slag bakom ledande sydafrikanen Zander Lombard.

Björk har haft ronder på 67-69-68 och det är järnspelet och puttningen som imponerat mest under de tre första ronderna. Björk har tjänat 1,42 slag mot fältet på greenerna och 1,53 slag från tee till green hittills under veckan.

Under förra året var Björk som bäst delad sjua i Holland och under 2021 slutade han delad tvåa i DP World Tour Championship, Tourfinalen. Nu kan det vara något nytt stort på gång. Den enda segern på DP World Tour hittills för Björk kom i Kina för snart fem år sedan.

Bakom ledande Lombard på 16 under par jagar danske Rasmus Højgaard på 15 under par och på tredjeplats finns engelsmannen Daniel Gavins på 14 under par. Den andra svensken som klarade kvalgränsen, Mikael Lindberg, gick runt på 69 slag tredje ronden och delar 37:e plats på fem under par.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:



Text: Martin Strömberg • 2023-02-04
TournyttAlexander BjörkDaniel GavinsDP World TourMikael LindbergRasmus HøjgaardTournyttZander Lombard
Rulla till toppen