Rasmus och Nicolai Høigaard har möjligheten att återigen skriva in sig i historieböckerna // Foto: Getty Images

Supertvillingarna kan bli historiska igen

"Det hade varit coolt att skriva historia"

Text: Martin Strömberg • 2023-02-03 Uppdaterad 2023-02-03

De danska tvillingarna Rasmus och Nicolai Høigaard, 21 år, har redan lyckats bli de första bröderna att vinna en tävling på DP World Tour veckorna efter varandra. Under 2021 vann först Rasmus European Masters för att veckan efter följas av Nicolai i Italian Open. Rasmus är också den näst yngsta spelaren att nå två segrar på DP World Tour bakom italienaren Matteo Manassero.

I den här veckans Ras Al Khaimah Championship har tvillingarna återigen möjlighet att skriva historia, som de första bröderna att vinna samma tävling två år efter varandra. Ifjol vann Nicolai här och efter 36 hål i årets upplaga delar Rasmus ledningen på elva under par.

– Det är mycket golf kvar att spela såklart, men det hade varit coolt att skapa lite historia, sa Rasmus efter sin andra rond som slutade på 67 slag.

Strax innan hade Nicolai lämnat den 18:e green med en bogeyfri 66-rond, vilken tog honom till en delad 15:e plats inför helgens spel. Nicolai är sju under par och fyra slag bakom Rasmus, skotten David Law och Adrian Meronk från Polen. Då ska man veta att Nicolai drabbades av maginfluensa inför ronden och fick gång efter annan sätta sig ner och andas efter slagen.

– Jag kunde inte värma upp och jag vet inte hur det gick till att ta mig runt idag. Jag är jättenöjd med resultatet och var osäker på om jag skulle kunna genomföra ronden, förklarad en medtagen Nicolai efteråt.

Den yngre tvillingen höll dessutom på att slå i andraslaget på det 18:e hålet med en träfemma för en albatross. Han missade visserligen sedan också eagleputten men det var ändå något av dagens slag.

För svensk del klarade bara Alexander Björk och Mikael Lindberg kvalgränsen. Björk delar niondeplatsen efter ronder på 67-69, bara tre slag bakom ledartrion. Mikael Lindberg stod för en fin 67-rond andra dagen och avancerade till en delad 57:e plats på två under par totalt.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-02-03
TournyttAdrian MeronkAlexander BjörkDavid LawDP World TourMikael LindbergNicolai HöjgaardRas al KhaimahRasmus HøjgaardTournytt
Rulla till toppen