Det var många som ville se Andréa Nord och de andra svingade loss i simulator under SM-veckans första dag // Foto: Göran Söderqvist

Tournytt

Publikfest vid SM-golfen

Många fick hålla till godo med ståplats när SM-veckan drog igång.

Text: Svensk Golf • 2023-02-03 Uppdaterad 2023-02-03

Det var dukat till idrottsfest i Arena Skövde när golfen i SM-veckan drog i gång under torsdagen. Simulatorgolf, e-cykling, styrkelyft, brottning och bowling i samma arena innebar stor publik och mycket att se och uppleva. Många i publiken valde att titta på golf. De damer och herrar som kvalificerat sig till SM i simulatorgolf möttes av en stor och entusiastisk publik. Sittplatserna var fyllda hela tävlingsdagen och många fick hålla till godo med ståplats. Simulatorgolf är en arenasport där publiken lever sig med i spelet och där arenaspeakern både guidar publiken och ställer frågor till spelarna under spelet gång.

Det spelades också mycket bra golf första dagen av årets SM. Två herrar gick vidare till semifinal i både match och duell. Jonas Gullberg från PGA Sweden National och Rasmus Rosin Landeryds GK. Rasmus sa att han skulle ladda upp inför fortsättningen genom att gå och testa skidskytte-simulator och efter det äta en god middag. Tre damer tog sig vidare till semifinal i båda grenarna. Lottningen har även fallit ut så att Ebba Olsson, Trummenäs möter Andréa Nord i semifinal både i match och duell. Den tredje med dubbla semifinaler är Gävles Alice Johansson.

Finalerna sänds av live i SVT som del av deras sändningar av SM-veckan.

Finalpasset startar kl. 11.30-15.30 i SVT Play och 12.40-14.00 så syns det även i SVT1. Innan dess sänder Svenska Golfförbundet semifinalerna live på Facebook med start redan kl. 07:00.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:



Text: Svensk Golf • 2023-02-03
TournyttAlice JohanssonAndréa NordEbba OlssonJonas GullbergRasmus RosinSimulatorgolfSM-veckanTournytt
Scroll to Top