En lättare och mer energisk Phil Mickelson ser fram mot säsongen 2023 och inleder den i Saudi International i veckan // Foto: Getty Images

Mickelson: ”Skäms över hur dåligt jag spelade”

Nya, lätta Mickelson ska skapa magi under 2023.

Text: Martin Strömberg • 2023-02-01 Uppdaterad 2023-02-01

Inför veckans Saudi International mötte Phil Mickelson media för första gången sedan i höstas och det var på flera sätt en ny Mickelson som dök upp för att svara på frågor inför 2023-års säsong. Han har gått ner i vikt ordentligt, känner sig i god fysisk form och förväntar sig en bättre säsong än 2022.

– Det är som natt och dag jämfört med ifjol. Jag betraktar förra året som en anomali som jag bara glömmer. Jag var inte redo inför säsongen, jag var inte redo när jag gjorde comeback och jag skäms över hur dåligt jag spelade. Men i år kommer jag att vara beredd från start. Jag har laddat energi och är i fin fysisk form, jag har samma vikt som när jag gick på college vilket gör att jag återhämtar mig snabbare. Träningsmässigt har jag blivit effektivare och lägger mindre tid på träning men alla pass innehåller mer kvalitet, förklarade Mickelson.

Vi kan också förvänta oss att se mer av Mickelson på sociala medier igen. Efter fjolårets turbulens valde han att helt koppla ner under en lång period men på senare tid har han synts allt oftare.

– Jag måste fortfarande vara lite försiktig på grund av alla saker som händer vid sidan av golfbanan – jag kan inte säga exakt vad jag vill just nu – men senare under året när saker har klarnat hoppas jag kunna vara mer närvarande.

Mickelson berättade också att han njöt av att se kampen om segern i Dubai Desert Classic mellan Rory McIlroy och Patrick Reed. Och att han tror och hoppas på fler tävlingar med samma nerv under 2023.

– Sista ronden var fantastisk underhållning. Patrick gjorde en otrolig avslutning medan Rory inte riktigt hittade sitt bästa spel, men han lyckades ändå vända tillbaks på sluthålen och vinna. Det visar vilken stor mästare och vilken typ av spelare han är. Jag förväntar mig att LIV-spelarna vinner målet i Storbritannien och att de kommer att kunna fortsätta spela på DP World Tour och golfen behöver den typen av drama och dueller mellan de bästa spelarna även framöver.

Segern i PGA Championship 2021 på Kiawah Island ger Mickelson möjligheten att fokusera på majors de närmaste åren, något som han kommer att göra med full kraft.

– Det är min motivation just nu att kunna skapa den typen av magi som hände mig på Kiawah Island. Åldern innebär att jag måste tänka lite annorlunda och träna på saker som begränsar mig men jag är övertygad om att jag kommer att kunna spela min bästa golf under kommande år och banorna framöver passar mig bra. Jag längtar efter att komma tillbaks till Royal Liverpool i sommar. Tiger och Rory och andra stora mästare har vunnit där och jag har också gjort hyggliga resultat där. Augusta är naturligtvis min favorit av alla och jag längtar verkligen tillbaks dit.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-02-01
TournyttAsian TourPatrick ReedPhil MickelsonRory McIlroySaudi InternationalTournytt
Rulla till toppen