Patrick Reed och Rory McIlroy har hamnat i rampljuset inför veckans Dubai Desert Classic // Foto: Getty Images

McIlroy och Reed i ordkrig efter märklig incident

McIlroy: "Om jag vore i hans skor skulle jag inte förvänta mig ett handslag"

Text: Martin Strömberg • 2023-01-26 Uppdaterad 2023-01-26

Inför veckans Dubai Desert Classic har ett märkligt drama utspelat sig. I huvudrollerna befinner sig nordirländaren och världsettan Rory McIlroy samt Patrick Reed, en gång hyllad Ryder Cup-spelare, numera en av de spelare som befinner sig på LIV-touren.

Det hela startade med att Reed gick fram till McIlroy på rangen inför veckans tävling. Han hälsade först på Harry Diamond, McIlroys caddie, men när han ville hälsa på McIlroy fick han ingen reaktion alls, varpå han vände om och i samma veva löst slängde en peg mot McIlroy där han satt och mixtrade med sin launch monitor. Cirkusen drog igång direkt.

Under onsdagen kommenterade både McIlroy och Reed händelsen.

– Patrick kom fram och ville hälsa och jag hade ingen lust. Jag varken såg eller kände någon peg och jag kan inte förstå att det blivit en story av det. Jag var upptagen med att träna och kände inte att jag var tvungen att uppmärksamma honom, förklarade McIlroy.

Som senare under intervjun vidareutvecklade varför han valde att inte hälsa på Reed.

– Jag fick en stämning av hans advokater under julhelgen när jag umgicks med min familj och det landade väl inte helt perfekt. Jag lever i verkligheten, jag vet inte var Patrick lever men om jag vore i hans skor så skulle jag inte förvänta mig ett handslag eller en hälsning. Jag förstår inte hur man bara kan låtsas som om ingenting har hänt.

Reed har stämt några golfjournalister för förtal men stämningen som McIlroy hänvisar till rör sig sannolikt om ett annat fall, där Reed inte är inblandad, där McIlroy, Tiger Woods och Davis Love III, anklagas för att tillsammans konspirera mot LIV Golf Invitational Series.

Reed å sin sida menade, när han fick frågor om händelsen, att han bara ville säga hej eftersom han och McIlroy inte träffats på länge.

– Vi har ju haft många bra matcher både på Augusta och andra tävlingar och haft en bra relation ända fram till dess att jag anslöt till LIV Golf. Jag hälsade på Harry men men Rory tittade bara ner och valde att ignorera oss. Eftersom mina peggar har reklam från vårt lag i LIV Golf så kastade jag en peg på marken som en liten barnslig kul markering. Lustigt hur en sådan liten grej kan förvandlas till att jag nästan knivhuggit honom. Han såg mig och valde att ignorera mig, och uppför man sig som ett omoget barn så kan man lika gärna behandla honom som ett, sa Reed.

Reed spelar under sina första två ronder tillsammans med Gavin Green från Malaysia och skotten Scott Jamieson. Rory McIlroy spelar med nyazeeländaren Ryan Fox och engelsmannen Tommy Fleetwood. Starten av första ronden i Dubai har skjutits fram på grund av kraftigt regn som gjort banan ospelbar och spelet väntas återupptas under eftermiddagen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-01-26
TournyttDP World TourDubai Desert ClassicPatrick ReedRory McIlroyTournytt
Rulla till toppen