Sebastian Söderberg är delad fyra, bara ett slag från ledningen, inför sista ronden av Abu Dhabi HSBC Championship // Foto: Getty Images

Trots trippelbogey – Söderberg i toppstriden i Abu Dhabi

Bara ett slag från ledningen i Rolex Series-tävlingen.

Text: Martin Strömberg • 2023-01-21 Uppdaterad 2023-01-21

Efter tre dagars spel av Abu Dhabi HSBC Championship har vi svenskt i form av Sebastian Söderberg på delad fjärdeplats. Söderberg är 12 under par och bara ett slag bakom en trio bestående av irländaren Shane Lowry, italienaren Francesco Molinari samt Min Woo Lee från Australien. Men Söderbergs 66-rond var inte helt bekymmersfri. På det åttonde hålet slog han utslaget just vänster om green och därifrån är det snabbt. Bollen rullade ner i vattenhindret och det blev till slut en trippelbogey efter pliktslaget.

– Jag skulle inte ha slagit mig dit. Jag har haft lite problem med lagg-puttningen och det var brant uppför i början och sedan nerför. Bortsett från den blundern var det ganska bra, viktigt att göra birdie på nästa hål för att samla ihop mig och få tillbaks momentum. Det kändes som att det kunde gå lite åt vilket håll som helst efter trippeln men jag är glad att det gick åt rätt håll, sa Söderberg efter sin rond.

Och att det gick åt rätt håll stämmer bra. Efter trippelbogeyn gick svensken fem under de kommande fem hålen, som bland annat innehöll en eagle på det elfte hålet. Totalt blev det 66 slag efter sju birdies, en eagle, en trippel och resten par. Och inför det nya året har Söderberg valt en lite annorlunda strategi än han brukar under vinteruppehållet.

– Det brukar alltid bli fokus på fysik eller teknikträning under uppehållet men i år ville jag komma ut och scora direkt och inte fastna i någon process. Så jag har varit i Thailand på Black Mountain och spelat väldigt mycket ronder. Jag tror att jag spelade 14 av 15 dagar för att verkligen bygga vidare direkt på förra säsongen. Det är klart att det blivit lite fys och teknik men jag ville vara mer spelredo direkt.

Övriga svenskar blandade och gav under tredje ronden. Alexander Norén har fortsatt tätkänning efter sin 68-rond och tio under par totalt ger en delad elfteplats, bara tre slag från ledarna. Alexander Björk halkade tillbaks till en delad 37:e plats efter 75 slag på lördagen medan Henrik Stenson avancerade till en delad 42:a plats efter 70 slag. Marcus Kinhult hade också 75 slag och delar 59:e plats inför sista ronden.

LEDARTAVLAN


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-01-21
TournyttAbu Dhabi HSBC ChampionshipAlexander BjörkAlexander NorénDP World TourFrancesco MolinariHenrik StensonMarcus KinhultMin Woo LeeSebastian SöderbergShane LowryTournytt
Rulla till toppen