Alexander Norén och Alexander Björk imponerade under andra dagen av Abu Dhabi HSBC Championship // Foto: Getty Images

Svenska kanonronder i Abu Dhabi

Alexander namnet för dagen på Yas Links.

Text: Martin Strömberg • 2023-01-20 Uppdaterad 2023-01-20

Under andra ronden av Abu Dhabi HSBC Championship var det två svenska spelare som stod för ett par av dagens bästa ronder på Yas Links. Alexander Björk gick tidigt runt på 65 slag, andra dagens bästa score tillsammans med fransmannen Victor Perez, och ett slag sämre, med en rond på 66 slag, var Alexander Norén trea under fredagen. För Björks del innebar kanonronden en klättring från delad 44:e till en 4:e plats på åtta under par totalt, två slag bakom de två ledande italienarna Francesco Molinari och Guido Migliozzi. Björk gjorde bland annat fem raka birdies mellan hål 9-13.

– Det kändes inte bra i morse. Jag var stel och hade lite svårt att slå slagen på rangen. Jag fick igång puttern bra på de hålen och slog några riktigt bra puttar och det var skönt att få igång lite momentum där, förklarade Björk efter sin rond.

Svensken har varit borta från tävlingsgolfen med ryggproblem sedan innan Tourfinalen i höstas, men känner sig betydligt bättre nu.

– I början körde jag rehab men efter en och en halv månad kändes det bättre och jag kunde börja slå bollar igen. Nu har jag varit här nere i tio dagar innan tävlingen och tränat på lagom hårt för att inte riskera att slå upp det igen.

För Alexander Norén blev andraronden ett skönt kvitto på att spelet inte är helt off. Enligt Norén själv är känslan just nu, sådär.

– Det har varit en konstig off-season där jag försökt att göra saker som jag trodde skulle fungera på banan. Men förra veckan under Hero Cup kändes det riktigt obekvämt och igår kändes heller inte bra alls. Det var inte perfekt idag heller på något vis, jag missade inte så många slag men jag slog dem inte superbra heller. Jag är riktigt stolt över att ligga så här bra till med tanke på känslan igår, berättade Norén efter sin bogeyfria rond.

Norén delar 16:e plats halvvägs med bland andra Sebastian Söderberg (67-71). På delad 22:a plats finns Marcus Kinhult (69-70) och femte och sista svensk att klara kvalgränsen blev Henrik Stenson (68-74) på delad 57:e plats.. Stenson hade en betydligt segare, birdiefri andrarond under fredagen, som innehöll 16 par och 2 bogeys.

Här hittar ni ledartavlan


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-01-20
TournyttAbu Dhabi HSBC ChampionshipAlexander BjörkAlexander NorénDP World TourFrancesco MolinariGuido MigliozziHenrik StensonMarcus KinhultRolex SeriesSebastian SöderbergTournytt
Rulla till toppen