Jordan Spieth har inlett det nya året starkt och delar ledningen efter första ronden av Sony Open // Foto: Getty Images

Tournytt

Spieth i tidig ledning på Hawaii

Har lagt ner sin övningsdrill för att bli mer fokuserad på slagen.

Text: Martin Strömberg • 2023-01-13 Uppdaterad 2023-01-13

När spelet i Sony Open bröts på grund av mörker sent på torsdagskvällen fanns fem bollar kvar ute på banan. I klubbhuset satt Jordan Spieth nöjd efter sin förstarond på 64 slag (-6). Han delar ledningen med Taylor Montgomery och Chris Kirk som noterade samma resultat.

– Jag började bra och slog några drives mitt i fairway direkt vilket är skönt och puttningen fungerade bra även om jag kanske lämnade några kvar därute, sa Spieth efter sin rond.

Spieth har också lämnat sin speciella övningsdrill över bollen när han ska slå, och väljer nu istället att provsvinga vid sidan och innan han ställer upp sig.

– Jag vill vara mer slagfokuserad än svingfixerad och om man håller på för länge med en viss svingdrill så är risken att man hamnar i tanken att göra bra svingar istället för bra slag, det är inte alltid samma sak. Allt behöver inte vara perfekt i golf.

För svensk del inledde Vincent Norrman med en rond på 70 slag (par) och han delar 70:e plats just nu. David LIngmerth gick runt på 73 slag (+3) och är på en delad 126:e plats.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-01-13
TournyttChris KirkDavid LingmerthJordan SpiethPGA Toursony openTaylor MontgomeryTournyttVincent Norrman
Scroll to Top