Alex Norén och Thomas Pieters ledde nästan hela matchen men avgörandet kom sent // Foto: Getty Images

Norén segrare första dagen

Svensken avgjorde med snygg birdie på sista hålet.

Text: Martin Strömberg • 2023-01-13 Uppdaterad 2023-01-13

Det är ledning för laget som innehåller spelare från Europa utanför Storbritannien och Irland efter första dagen av nya tävlingen Hero Cup. Alexander Norén och belgaren Thomas Pieters tog en fin seger i första fyrbollsmatchen mot irländaren Shane Lowry och engelsmannen Tommy Fleetwood med ett hål efter en match där Norén/Pieters skaffade sig ett tidigt grepp som Lowry/Fleetwood nästan, men aldrig riktigt, kom ur. Inför sista hålet var ställningen all square men väl där avgjorde Norén, som var ensam i bollen att lyckas göra birdie på den avslutande par-femman.

– Det var en kamp för mig hela dagen även om jag spelade hyfsat i mitten av ronden. Det var skönt att lyckas göra en up and down på sista hålet för seger. Thomas spelade grymt första nio och slog slagen när det behövdes på slutet, det var riktigt skönt, sa Norén efter matchen.

Danske Nicolai Høigaard, som hoppade in för sin skadade tvillingbror Rasmus, delade sin match tillsammans med lagets kapten, italienaren Francesco Molinari, mot skotten Ewen Ferguson och engelsmannen Richard Mansell. Fransosen Antoine Rozner och belgaren Thomas Detry besegrade paret Hatton/Smith med 2/0 medan matchen mellan italienaren Guido Migliozzi/Vicor Perez och engelsmännen Shinkwin och Wallace, delades. Enda segern för Storbritannien/Irland kom i fredagens sista match där irländaren Seamus Power och skotten Robert MacIntyre besegrade Sepp Straka och Adrian Meronk med klara 4/3.

Totalt efter första dagen leder det europeiska laget med 3-2.

Under lördagen spelas två matchomgångar med fem foursomematcher och Hero Cup avslutas under söndagen med tio singelmatcher.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-01-13
TournyttAlexander NorénDP World TourShane LowryThomas PietersTommy FleetwoodTournytt
Rulla till toppen