Collin Morikawa har gett sig själv ett utmärkt läge att inleda 2023 på bästa möjliga sätt, med en seger på Hawaii // Foto: Getty Images

Morikawa i klar ledning på Hawaii

Har inte gjort en enda bogey på 54 hål.

Text: Martin Strömberg • 2023-01-08 Uppdaterad 2023-01-08

Under fjolåret lyckades Collin Morikawa inte vinna på PGA Tour och han föll under året från andra till elfte plats på världsrankingen. Men 2023 ser ut att bli bättre för 25-åringen från Los Angeles. Morikawa leder Tournament of Champions – årets första tävling – med hela sex slag inför sista ronden. Morikawa gick runt på 65 slag (-8) tredje ronden och är 24 under par totalt utan att ha gjort en enda bogey på 54 hål.

För Morikawa, som inte har vunnit sedan DP World Tour Championship i november 2021, vore en seger tidigt på det nya året mycket välkommen.

– Att jag längtar efter en ny seger är snarast en underdrift, sa Morikawa efter sin tredjerond. Man kan spela bra och inte vinna och vice versa men en seger är ändå ett bevis på att man gör någonting rätt och i slutänden är vi nog alla ganska resultatorienterade.

På delad andraplats, sex slag bakom Morikawa, finns U.S. Open-segraren från förra året, Matt Fitzpatrick, J.J. Spaun och världstvåan, Scottie Scheffler. Ytterligare ett slag längre ner, på delad femteplats, finns spanjoren Jon Rahm och sydkoreanen Tom Kim.

Bara sju gånger i PGA Tours historia har en spelare tappat en sexslagsledning inför sista ronden. Senast det hände var när Dustin Johnson ledde med sex slag i HSBC Champions i Shanghai men avslutade då med 77 slag och slutade delad tvåa, två slag bakom engelsmannen, Justin Rose. Men Morikawa är medveten om riskerna med att bli för passiv sista dagen.

– Jag tänker inte fundera i förväg eller ta ut någonting. Det kommer att bli många låga scorer från spelare bakom mig och jag tar ett hål i taget och ser var det slutar någonstans.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-01-08
TournyttCollin MorikawaJ.J. SpaunJon RahmMatthew FitzpatrickPGA TourScottie SchefflerTournament of ChampionsTournytt
Rulla till toppen