Kenny Perry avslutade karriären för att ta hand om sin sjuka fru och söker fortfarande efter vägen fram // Foto: Getty Images

Avslutade karriären för att ta hand om sin fru

Perry letar efter lindring för hustruns Alzheimers.

Text: Martin Strömberg • 2023-01-06 Uppdaterad 2023-01-06

Kenny Perry var länge en toppspelare på PGA Tour, där han tog 14 segrar mellan 1991 och 2009. Perry var som bäst rankad fyra i världen och tog senare också tio segrar på PGA Tour Champions, varav fyra var seniormajors. Men efter 2021 lämnade han tävlingsgolfen och i radiokanalen SiriusXM PGA Tour, berättade han under onsdagen att han valde att sluta på grund av att hans hustru Sandy drabbats av Alzheimers.

– Det var under Seniors Open för två år sedan som jag bestämde mig. Vi spelade på en 36-håls anläggning och hon hamnade på fel bana när hon skulle följa mig och jag förstod att jag var tvungen att göra någonting annat. Hon mår bra och är lycklig och hyperaktiv, men hon minns tyvärr ingenting. Men jag ska ta hand om henne och se till hon får det så bra som bara går.

Perry berättar att han varit hos varenda läkare i Nashville utan att få hoppfulla besked från någon av dem, det enda som går är att bromsa förloppet. Ändå har han fortfarande hoppet kvar att forskningen ska nå fram till något som kan hjälpa Sandy att få tillbaks minnet.

– Det är vad som driver mig nu och jag ska vända på varenda sten för att hon ska kunna få tillbaks livet, förklarar han.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-01-06
TournyttKenny PerryPGA TourTournytt
Rulla till toppen