Will McGee med pappa Mike som stöd inför veckans debut i PNC Championship i Orlando // Foto: Getty Images

Sörenstam om sonens debut: ”En dröm som går i uppfyllelse”

Annika och Will spelar tillsammans i veckans PNC Championship.

Text: • 2022-12-16 Uppdaterad 2022-12-17

På lördag inleds PNC Championship, tävlingen där tourspelare i alla åldrar och olika skeden av sina karriärer, kan ta med en familjemedlem att tävla med. PNC Championship spelas som scramble över 36 hål på Ritz-Carlton Golf Club i Orlando, Florida, och förre året vann John Daly tillsammans med sonen John Daly II, med Tiger och Charlie Woods på andra plats.

Enda svenska deltagandet står Annika Sörenstam och sonen Will McGee för den här upplagan. Annika har tidigare ställt upp med sin pappa men i år gör Will sin första start i tävlingen. Och det är något som han sett fram mot.

– Det är helt galet vad han längtat efter det här. Han är verkligen golfintresserad och tittar på all golf och att få spela i samma tävling som Tiger och vara med i samma press release, det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse, berättade Annika för Golfchannel under LPGA:s mediadag på Lake Nona förra månaden.

Dessutom fick Will en fin överraskning då han fick hälsa på Tiger tillsammans med mamma under ”The Match” på Pelican Golf Club förra veckan.

Team Sörenstam spelar första ronden tillsammans med Matt Kuchar och hans son Carson och sändningarna från Orlando startar klockan 18 ikväll då man spelar pro-am. Sändningar från själva tävlingen börjar klockan 19.00 i morgon lördag.

– Jag vill bara att han ska ha roligt och få en bild av vad golfen har betytt för oss. Det är mycket viktigare än vad vi får för score, säger Annika.

Själv säger Will att han får mycket goda råd från sin mamma men att han gör som barn brukar göra.

– Jag får många goda råd men jag lyssnar inte så ofta.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: • 2022-12-16
TournyttAnnika SörenstamCharlie WoodsJohn DalyJohn Daly IIMike McGeePNC ChampionshipTiger WoodsTournyttWill McGee
Rulla till toppen