Tim Widing är ensam tvåa inför sista ronden av Neuquen Argentina Classic // Foto: Getty Images

Lilliedahl och Widing på segerjakt i Argentina

Två svenska spelare topp-tre inför sista ronden.

Text: Martin Strömberg • 2022-12-11 Uppdaterad 2022-12-11

Med en rond kvar av Neuquen Argentina Classic på PGA Tour Latinoamérica är det svenskt på både andra och tredje plats. Tim Widing gick runt på 68 slag under lördagen och klättrade från delad sjätteplats upp till ensam andraplats. Samtidigt höll Linus Lilliedahl i sitt jämna spel och 70 slag innebär en delad tredjeplats för honom. Widing är med sina tio under par två slag bakom ledande chilenaren Cristobal Del Solar, och Lilliedahl på nio under är tre slag från ledning.

För Widings del började dagen mindre bra med en tidig dubbelbogey. Men efter vändningen på ett över par hände något och Widing gjorde fyra raka birdies och sedan ytterligare en på näst sista hålet.

– Jag sov dåligt i natt och hade låg energi. I början slog jag slag som jag inte slagit på väldigt lång tid. Så efter nio hål gjorde jag en omstart, samlade energi, och lyckades vända ronden, sa Widing efteråt.

Widing som lyckades kvala in till nästa års Korn Ferry Tour via en birdie på sista hålet i kvalskolan kan få en riktig kanonstart på säsongen om spelet håller sig även under söndagen. Samma sak kan sägas om Linus Lilliedahl som slutade tvåa i säsongspremiären förra veckan.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-12-11
TournyttCristobal del SolarLinus LilliedahlPGA Tour LatinoamericaTim WidingTournytt
Rulla till toppen